20Maj07
Såhär fint bröd får vi hemma numera:
Superlätt att baka och supergott och nyttig att äta!

13 dl vetemjöl
4 dl vetegroddar
6 dl vetekross eller rågkross
½ dl linfrö
4 dl grahamsmjöl
3 tsk salt
50 g jäst
1½ l ljummet vatten

Blanda mjöl, kross, linfrö och salt. Lös jäst i vatten, häll över blandningen. Häll den lösa degen i smorda 2 l formar. Jäs 45-60 min. Grädda 45-60 min på nedersta falsen. Efter halva tiden kan man behöva täcka med folie för att skorpan inte ska bli för hård. Låt svalna under duk på galler.

Annonser


2 Responses to “”

  1. 1 Ingrid

    Jättefint bröd ni bakar. Jag har en liten fråga: har ni inget sötningsmedel till jästen? Jäser det bra ändå?/Kram Ingrid

  2. 2 moksa108

    Nixpix – det är ingen sötning alls!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: