20Maj07
Såhär fint bröd får vi hemma numera:
Superlätt att baka och supergott och nyttig att äta!

13 dl vetemjöl
4 dl vetegroddar
6 dl vetekross eller rågkross
½ dl linfrö
4 dl grahamsmjöl
3 tsk salt
50 g jäst
1½ l ljummet vatten

Blanda mjöl, kross, linfrö och salt. Lös jäst i vatten, häll över blandningen. Häll den lösa degen i smorda 2 l formar. Jäs 45-60 min. Grädda 45-60 min på nedersta falsen. Efter halva tiden kan man behöva täcka med folie för att skorpan inte ska bli för hård. Låt svalna under duk på galler.

Annonser


No Responses Yet to “”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: