Miniträdgården del 2

27Jun07

En uppdatering på miniträdgården.
En basilika som mår väl. Jag trodde man skulle plantera en planta per kruka och undrade lite hur tex ICAs kunde vara så buskiga, men sen såg jag att det var ju flera stycken, kanske 7!, stycken tillsammans. Jag tycker mina basilikor har klarat sig bra ändå. De små hjärtbladen som syns i bland annat de svarta krukorna (som är de enda jag har med dränering – en annan sak jag inte fattade när jag började plantera ut.. Att jorden behöver dränering så att det lättare går att reglera fuktigheten) är ringblommor. Hoppas att dom växer till sig snart för jag tycker dom har varit bra små väldigt länge.

De planterades trots allt samtidigt som sommarastern (plantorna som har de långa bladen och som uppenbarligen behöver större krukor snart då de blir 70(!) cm höga. De hette ju trots allt ”Sommaraster – Hög” såg jag senare) och borde därför vara på ungefär samma våglängd, men uppenbarligen växer de snabbare.

Persiljan har klarat sig bra och mår extra gott idag av någon anledning. Kanske har med regnet att göra och att de har fått stå utanför växthuset i 2 dagar.

Den här supersöta vattenkannan köpte jag på plantagen för några dagar sedan. Den är rätt liten och man får springa och fylla på flera gånger när man skall vattna – men det kostar att ligga på topp!

Här är sommarastern som bor i balkonglådan. Det är förmodligen den enda som mår riktigt bra. De andra slokar rätt mycket.

Och mina kära tomatplantor som lever och frodas. De två högra har börjat få blommor och många fler är på väg!

Ännu en bild. Tomaterna i papperskorgarna är drygt 80 cm långa och de mindre i den stora krukan är drygt 60 cm långa. Till höger står svarta papperskorgar som jag skall plantera sommarastern i och även använda till chiliodling nästa sommar!

Astrar i en kruka jag fått av mamma som jag inte förstår hur man vattnar i??!!

Och sist men inte minst en glimt av mitt kryddodlingsprojekt i köket 🙂

Sladdarna skall gå i kanaler och förgreningskontakten skall döljas flitigare. Dessutom skall skärmarna då också vara raka 😉

P.S. Återigen hamnar bilderna och texten snett och superstora mellanrum sinsemellan kommer fram. Jag skall försöka bättra mig till nästa inlägg. Men fortfarande går det ju att läsa och det är alltid roligt att titta på bilder – även om dom ligger konstigt – som jag brukar säga.No Responses Yet to “Miniträdgården del 2”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: