Namn

07Jan08

Den här skylten hänger på alla toaletter på akademiska. Jag tyckte den var så rolig så jag var tvungen att ta ett foto av den. Så, idag var vi på ultraljud och allt var bra. Inte denna gången heller gick det att se vilket kön barnet har. Det knep ihop låren och hade navelsträngen mellan dessutom. Enda anledningen till att jag ville veta vad barnet har för kön är just för att kunna hitta namn lättare. Hade det varit en pojke hade man kunnat utesluta flicknamn och vice versa. Det finns inte många pojknamn som jag tycker är fina. Förmodligen för att dom alla innehåller så förbannat många hårda konsonanter (för det finns väl något som heter hårda konsonanter)? Visst skulle man kunna göra det lätt för sig och ge barnet ett könsneutralt namn, men jag har ännu inte funnit något som inte låter som någon 80-tals artist med för mycket hårspray. Nu måste vi se till att ha en massa namn att välja på.. Ja ja, jag börjar redan ikväll med att leta. Hoppas det finns något aymaranamn undangömt någonstans som jag inte hittat ännu!9 Responses to “Namn”

 1. 1 teresa

  skrikande björne, springande räven odl är ju könsneutralt å inte så 80-tal. fast indiannamn känns väl iofs ganska 80-tal kom jag på. funderar vidare..

 2. 2 JOHAN

  Men Skrikande Björne är ju fantastiskt!

 3. 3 teresa

  vad skönt att vi kan vara överens. skrikand ebjörne blir det, men han/hon/det ska kallas björne va?!

 4. 4 teresa

  ja, det ska vara ”skrikand ebjörne” det är INTE felstavat (jag gör aldrig fel, om jag ertappras med att göra fel måsta jag skjuta mig)
  annars kan ju barnet heta james box!

 5. 5 JOHAN

  Ha ha ha.. ja James Box vore nåt. Skrikand-Ebjörne är annars en schysst blandning av något som låter både indiskt (Skrikand) och sydamerikanskt (Ebjörne) 😉 Jag skulle kunna fortsätta märka ord, men jag vill inte att du ska skjuta dig.

 6. 6 teresa

  dessutom kan man hitta två djurnamn i namnet, björn och and. vi kan annars tänka på något trevligt djur som tex stjärtmes, det är fint!

 7. 7 JOHAN

  Ja, med ett namn som innehåller stjärt och mes så lär ju barnets framtid vara tryggad. Den kanske blir raketforskare eller nåt. Vi gör’t!

 8. 8 Ingrid

  Farmor måste inflika i namnfrågan: Stjärtmes är ju jättefint, då blir gammelmoster Margaretha glad!
  Björne Stjärtmes Sundeqvist Norman – ni har just skapat ett människobarn som kommer att mobbas hela livet!

 9. 9 teresa

  inget namn i världen kan hjälpa våra reproduktioner. om de mot förmodan slipper våra gener kommer de iaf alltid ha oss att skämmas för 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: