Långpromenad och besök

10Jan08

Erik kom på besök idag och eftersom Teresa har tentan från helvetet imorgon tog vi en långpromenad till boländerna så att hon kunde plugga ifred. Det är alltid kul när Erik hälsar på och Amaya blir alltid superglad och full av energi. Så vi var överallt på vägen och tillbaka. Erik hittade ett svärd och jag letade igenom livets ords secondhandbutiks utbud av vhs-spelare men dom var så gamla. Amaya har agerat modell och Erik har fotat med sin nya kamera. Jag fick också en frökatalog av Eriks pappa.

Teresa lagade sedan (för andra dagen i rad) kanske världens godaste vegangryta:
10 dl grönsaksbuljong
1 dl okokt klibbfritt ris
4 morötter, slantade
1 dl okokta röda linser
2 gula lökar, grovhackade
1 paprika, i bitar
1 paket krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1 burk kikärtor (utan spad)
En liten klick sambal oelek
Curry, Chilipulver, Salt & Peppar

Koka upp buljongen. Häll i riset. Fyll på med morötter, linser och lök allteftersom riset börjar bli klart. Tillsätt paprika, tomatkross, kokosmjölk och kikärtor och småkoka en stund. Smaka av med sambal oelek och dina favoritkryddor. Kan serveras som den är med en svalkande klick sojayoghurt, eller till exempelvis potatis. Smaklig måltid!

Sen hörde Sebastian av sig eftersom vi funderat länge på om det verkligen bedrivs rasbiologisk forskning fortfarande – och det gör det! Det här måste jag gå på!

”2008-01-31 18:15-19:45, Location: Gamla Torget 3, 1 tr. Sal 24

RASBIOLOGI OCH RASHYGIEN

Speaker: Mattias Tydén, fil.dr, Institution för framtidsstudier, Stockholm.
Seminar series: Rasen och vetenskapen
Organizing department: Centre for Multiethnic Research
More information: http://www.multietn.uu.se4 Responses to “Långpromenad och besök”

 1. 1 teresa

  vad fantastiskt att sådan forskning pågår i vår lilla stad. vi tar med oss barnet och går dit!
  jag vill också nämna att bilden är fantastisk och att det är viktigt att inte ha lightkokosmjölk (om nån nu skulle tänka så dumt)

 2. 2 JOHAN

  Jo, men Uppsala har ju massiva anor. För några hundra år sedan lades det även fram en teori av Olof Rudbeck som inte ens kungen förnekade. Att Uppsala skulle vara det bortglömda Atlantis! När jag läste religionsvetenskap så höll vi till i huset som tidigare var centrum för denna rasbiologiska forskning. Jag kunde riktigt känna historiens vingslag fladdra runt mina små öron!

 3. 3 teresa

  jag känner det varje gång jag går ut, särskillt när jag är på stan. tänk om man hade fått vara med på den tiden. på en bildlektion när jag var lite skulle vi lära oss att rita människokroppen. min näsa togs som exempel på hur en näsa inte skulle placeras i ansiktet. tänk om jag då hade kännt till detta med rasbiologi!

 4. 4 JOHAN

  Dom borde verkligen ha informerat om rasbiologi innan. Hur ska man annars förstå hur en människokropp avbildas korrekt? För att vara lite allvarlig så hade jag blivit helt rasande om någon förklarat något liknande för Amaya (och en hel klass!). En polisanmälan och en rejäl rashygienisk rengöring av vederbörandes tunga – minst.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: