Två halogenlampor

20Jan08

Efter att ha varit sjuk hur länge som helst och det fortfarande känns som att ansiktet skall sprängas så fort man lutar huvudet neråt, pga kraftfullt snor, och kroppen är helt mör av att andas, rossla och hosta, bestämde jag mig för att ta en långpromenad idag. Min favoritsträcka är till industriområdet. För det första är det väldigt lite folk på trottoarerna längs den vägen och för det andra är det rätt harmoniskt med industriområden tycker jag. Om man dessutom har bra musik i hörlurarna och ett mål med promenaden (någon form av konsumtion på antingen IKEA eller Coop) är det en ca 2 timmar lång njutning. Och grädden på moset är om det är mörkt ute, vilket det ju är nu under vinterhalvåret.

Dock var det idag söndag och IKEA var helt överfullt med sega människor. Människor som hade klätt upp sig för en härlig IKEA-dag och kanske går och håller sin partner i handen för att kunna ta upp dubbelt så mycket plats på bredden och skiter fullständigt i om det finns tusen andra som kanske ville komma förbi deras veliga, närmast New Age-iga gång. Dessa människor är alltid en klar majoritet på IKEA. Själv var jag kallsvettig, snorig, hostig och skitsur. När jag äntligen fått tag på mina 2 halogenlampor, som var tänkta att ljusa upp det annars nästan kolsvarta köket, och kommer fram till kassan fungerar så klart inte kortet. Jag vet att Teresas kort nästan aldrig fungerar så därför tänkte jag ta ut pengar innan, men bankomaten var ur funktion. Då säger tanten i kassan att hon vill ha mitt leg. Jag svarar att mitt nog inte passar med kortet då jag faktiskt inte heter Teresa. Då blir hon sur och låtsas ringa ett arg samtal om att han måste ”total-annulera” köpet och jag måste skriva på ett litet litet kvitto som hon strängt räcker fram. Jag blir ännu argare och frågar varför jag ska skriva på något när jag inte ens tillåtits köpa något. Hon blir ännu mer vred och tittar argt runt om sig och på den långa kön bakom mig. Jag skriver Johan Knut på kvittot och går argt iväg och skäms för att hon fick mig att skriva. Hon gjorde så klart bara sitt jobb, fast rätt otrevligt, men jag skämdes så mycket för att hon fått mig att skriva på ett papper som jag inte ville skriva på. Jag blir vred och ringer upp Teresa och säger att hon borde fixa ett nytt kort och att hon borde hålla reda på sina kort så att dom funkar när man skall använda dom. Efter samtalet skämdes jag ännu mer då Teresa fick ta smällen. Så blev jag frustrerad och lugnade mig inte förrän jag var halvvägs hemma.

Ursäkta om inlägget tråkade ut dig.
Jag ber också om ursäkt för att jag byter tempus som en kameleont.3 Responses to “Två halogenlampor”

 1. 1 teresa

  tänk inte på det! jag förtjänar skäll, jag är ju så distre (vet inte hur det stavas) det var synd med lamporna dock. det är så mörkt här i köket. ses snart till filmen!

 2. 2 teresa

  dundrans fina bilder fö. borde inte fotograf vara ditt rätta element?!

 3. 3 JOHAN

  Ja, om man är disträ då ska man ha skäll 😛 Jo, verkligen synd med lamporna. Men jag ser det som en anledning till att ta mig iväg på promenad snart igen!

  Den andra bilden blev så galet bra. Helt fantastisk om jag får säga det själv [o_O]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: