Slowmotiontantens hund

24Jan08

På våningen ovanför oss bor en gammal gammal tant. Hon äger en hund som har skällt ända sen vi flyttade hit för drygt ett år sedan. Jag har tyckt synd om henne och inte velat klaga. Tänkt att hunden är hennes enda vän etc. Men nu orkar jag inte vara barmhärtig längre. Amaya vaknar alltid av hunden när hon sover på dagen. Vid väldigt få tillfällen har jag sett henne rasta hunden. Ibland ser jag tanten cykla i slow motion. Hon verkar helt apatisk. Har aldrig sett ett tecken på liv i hennes ansikte. På sommaren låter hon dessutom hunden vara på balkongen hela dagarna och då skäller den såklart ännu mer eftersom den ibland får nys om andra hundar. Själv sitter hon och är apatisk och hemtjänsten får berätta vad det är för väder och att hon borde dricka vatten för att inte torka ihop. En gång tror jag att hunden kissade ner på vår balkong. Eller så var det tanten som vattnade i slow motion. Folk borde inte få äga hundar. Och ännu mindre ha dom instängda i sina lägenheter. Jag är så nyfiken på att se hur det ser ut i tantens lägenhet. Det ramlar alltid föremål i golvet där också. Förmodligen är det som hos familjen Osbournes med bajs och kiss överallt.

Imorgon ringer jag vår lika apatiske vice värd och hoppas att dom omhändertar både tant och hund. Då ska jag också klaga på badrumsventilationen som inte alls fungerar. All tvätt som man hänger luktar surt nästan på en gång. Det är rena legionellaparadiset.3 Responses to “Slowmotiontantens hund”

 1. 1 teresa

  du kan väl säga att vi vill ha vår elmätare ifred också! fast det är väl redan försent, dom har varit där och snokat 😦

 2. 2 anna

  Vi har en likadan granne, vi kanske kan byta vår lägenhet mot tantens så får hon vår. då kan hundarna gnälla, yla och skälla bäst de vill. jag blir helt tokig av det. meningen är att jag ska plugga på dagarna men hundgnäll låter över musiken. har aldrig sett varken tant elelr hund ute tyvärr, inte konstigt att den ylar konstant 😦
  vi vågar inte ringa tyvärr, med tanke på att det kommer en skrikig bebis snart.

 3. 3 Johan

  Men skrika bebisar är ju tillåtet! Det är det som är så bra! Skällande hundar däremot är inte tillåtet! Dessutom måste det vara synd om hunden ju. Eftersom den skäller hela tiden. Ni borde absolut byta lägenhet med tanten ovanpå oss. Jag ringde faktiskt i förra veckan men ingenting har hänt. I Juni kommer dessutom en bebis som vill sova i lugn och ro när den väl sover. Skäller hunden då så kommer jag att bli tokig på riktigt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: