Urban asketism

02Feb08

Igår började jag min livsåtstramning/sökandet efter frihet genom att sluta dricka kaffe. Det är inte det svåraste i världen när man bara dricker ca 2 koppar om dagen, så därför passar det bra att lättstarta med det. Igår fick jag några special-gröna-téer av Sebastian som jag hoppas skall öppna mina ögon för grönt té. Jag har inget emot té, det är bara det att jag aldrig känt mig sugen på det. Inte som man kan sukta efter kaffe. Såklart måste det ha med koffeinet att göra. Och det är det jag skall göra mig fri från!

Så imorse när jag kände mig lite mör i kroppen efter en del glas vin kvällen innan kände jag mig sugen på kaffe, men jag hade bestämt mig för att inte köpa något så vi hade inget hemma. Bara ca 10 korn snabbkaffe. Så det blandade jag ihop med något chikoriabaserat kaffesubstitut som heter bamboo tror jag. Det blev ingen höjdare.

På det här temat tänkte jag nu fortsätta och kommer därför att bli tvungen att strama åt min förkärlek för salladen. En maträtt som Teresa och jag uppfann när vi bodde i Umeå. Den är förmodligen det absolut godaste jag känner till. Penne, pesto, avocado, tomat, röd lök, sallad, halloumi, cornichons och en sås gjord på turkisk yoghurt, persilja och vitlök på det. Säkert är den fetare än en pizza. Från och med idag är den bara festmat! Imorgon tänkte jag byta ut pepsi max mot någon koffeinfri dryck. Exempelvis cider, för att efter kanske en vecka byta till måltidsdryck för att sedan byta till vatten. Det slutliga offret skall sedan bli cigaretten.

För att spinna vidare på mattemat lägger jag upp berlinermunkar som vi gjorde för några dagar sedan. Jag var så sjukt stolt när dom var klara, trots att vi var två om att baka dom. Små söta friterade, sockerrullade fyllda munkar med blåbärspuré och vaniljsås. Det är tur att man inte har ett sockerberoende iallafall!8 Responses to “Urban asketism”

 1. 1 teresa

  jag har ju sockerberoende! en munkrellaterad olycka hände imorse men jag vågade inte säga något pga skam. du kanske har märkt att munkarna inte längre står i fönstret. det var så här att dimmig av treo och nyvakenhet tänkte jag att det nog var bra att äta munkar till morgonpepsin. jag tog en stor tugga och svalde. det var inte så gott men jag tänkte att jag inte hade nån smak eftersom jag är helt igentäppt. jag tuggade lite till och upptäckte då att munken var extremt härsken på alla sätt och vis. säkert möglig också. jag fick panik och spottade munk vilt över hela köket. jag kände mig smutsig efter händelsen och gick in på toaletten för att tvätta av mig skammen. när jag kom ut hade du vaknat.

 2. 2 Johan

  ps. Jag får asketiska infall minst en gång per år och dom har hittills aldrig lyckats. Men man vet aldrig om just denna gång kanske är den gången som det kommer att lyckas. Jag ber också om ursäkt för att jag alltid tjatar om att sluta med saker och aldrig lyckas. Jag blir själv extremt uttråkad av människor som tjatar om samma saker och inte har någon disciplin. ds.

 3. 3 Johan

  Åsch, stackars dig. Men imorgon kan vi baka nya så att du blir glad igen.

 4. 4 teresa

  men jag gillar att du alltid försöker och gör upp planer för ett bättre liv. nästan alla för ju något gott med sig och ibland lyckas du. du gick tex ner 15kg i vikt på bara lite mer än ett halvår för några år sedan. du höll uppe med rökningen i flera månader. du har dessutom ”lyckats” få en liten fru med indiska fotknölar + två barn, det kanske var ett projekt du hade!?

 5. 5 teresa

  imorgon gör vi fler munkar, jag tror minsann att jag ska he äpple i några också 🙂

 6. 6 Johan

  Det är sant! Jag är nog bara negativ. Den indiska fotknölar-frun är helt klart mitt mest lyckade projekt 🙂

 7. 7 teresa

  man skulle kunna säga att jag är en indisk indian. det är ju inte riktigt sant men låter hemskt spännande och avundsvärt. vem vill inte ha det bästa från både indiska och indianska?!

 8. 8 Johan

  Problemet är väl då kanske att du är livrädd för indier, indisk kultur och hela Indien i stort. Jag trivs med dig som indian som person.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: