Hyfs

09Feb08

Jag blir ofta less på människor och deras brist på hyfs. Exempelvis vaknade både Teresa och jag imorse av att någon borrade i betong på våningen ovanför kl 09.00 – en lördag. Visst kanske man borde gå upp tidigare än kl 9, men det är ju inte för andra att avgöra. Jag skulle själv aldrig ställa mig och borra kl 9, oberoende av vilken dag i veckan det skulle vara. Skulle jag borra i betong skulle det vara tidigast kl 12 och senast kl 18. Jag skulle heller inte ha två hundar i lägenheten som skällde och ylade för jämnan. Då skulle jag fundera om jag var kapabel att ta hand om dem, om de var nödiga, hungriga eller understimulerade. Jag skulle inte låta mina barn springa omkring på loftet och skrika. Det är en massa saker jag inte skulle göra av hänsyn till andra som bor i lägenheterna runt om kring. Ofta brukar folk prata om att Sverige och Japan är de som har de mest lika sociala kodex. Det måste vara en bluff. Jag tror vi har en så oerhört lång väg till det fina exemplet av hyfs och artighet som japanerna har. Det finns inget som är viktigare än att ha hyfs om man skall leva fler än en människa i ett land, även om det så skulle vara konstlat. Synd att det finns så många sopor som verkligen verkar strunta i detta helt medvetet. Antingen är det så att de gör det medvetet eller så är de hopplöst ignoranta. Och är de hopplöst ignoranta så är de antagligen för gamla för att lära sig sitta. Allt är bara för sorgligt och jag måste hitta ett sätt att lära mig tygla min enorma ilska över faktumet att dessa människohundar inte har något hyfs.8 Responses to “Hyfs”

 1. 1 teresa

  komponera ett argt musikstycke! ta inte ut din ilska på mig bara :)vi borde försöka kontakta nån slags djurrättsorganisation så att dom kan göra ett ingripande. och socialen så att dom kan uppmärksamma äckliga familjen och tvångsomhänderta deras barn

 2. 2 Johan

  Det finns ju ingen tid till att göra musik! Speciellt inte om det skall borras och springas och skrikas och skällas! Jag ska inte ta ut ilskan på dig. Men tänk så bitter man kommer vara när man blir gammal. Vi borde skaffa hus när vi blir äldre. Trots att jag trivs i lägenhet så verkar det vara det enda rätta om man vill ha lugn och ro. Vi borde verkligen kontakta alla möjliga olika organisationer så att dom kan tvångsomhänderta halva mänskligheten!

 3. 3 teresa

  glöm inte de supertunga och bullriga blöjleveranserna som kommer på typ alla vardagsmorgonar förutom då soppgubbarna kommer. vi borde absolut skaffa villa i framtiden. kanske i tierp, framtidens komun!

 4. 4 Johan

  Javisstja, åldringsblöjorna. Glöm heller inte den tunga järndörren som slås igen flera gånger om dagen också! Tierp vore något – ”där kan allt hända” 😛

 5. 5 Ninni

  Oj Johan idag är du inte nådig.
  Det är mycket man får stå ut med när man bor i lgh. I vårt korthus så tvingas man även in i grannarnas toalettvanor och vet exakt när de gör bummelibum. Man vaknar av deras väckarklocka och tvingas ligga sömnlös och lyssna sig igenom deras förkylningshosta.

  Tierp är inget vidare för en familj med barn. Tierp är inget vidare för någon. Tierp är världens ände.

  Har ju bott där i tonåren (för hundra år sen visserligen) men vad jag hört så har det inte hänt så mycket. Läste dessutom häromdagen i avisan att de har större narkotikaproblematik än nånsin.

 6. 6 Dopplereffekter

  kan också tilläga att det jag såg av barn i japan var att de var lika bortskämda eller vad man nu vill kalla det som barnen här i sverige. om inte värre. en fransmann som jag reste med tyckte att de var värre! 🙂

 7. 7 Zeb

  He he. Tierp… I Studentstaden är det jag som spelar en riktigt gammal hårdrocksskiva klockan nio på kvällen och skrämmer alla grannar. Ibland tynger det det sköra samvetet, men å andra sidan måste jag få ut min ångest och har varken divan eller psykolog…

 8. 8 Johan

  Tierp blir det nog aldrig. Jag skulle vilja bo i hus i Fålhagen med tillhörande pool och trädgård, kolonilott inom 50 meter och en rokoko-divan!

  Dopplereffekter: Menar du att barnen är odrägliga i Japan? Typiskt. Då sprack min perfekta bild av den perfekta japanska sociala konstruktionen.

  Zeb: Men jag har sett flera fina divaner på blocket under årens lopp! Men jag tror att den tillhörande psykologen skulle göra terapin lite mer effektiv. Men man måste ju börja någonstans. Det viktigaste är att man provar!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


<span>%d</span> bloggare gillar detta: