Strävan efter ödmjukhet

12Feb08

Jag börjar bli lite orolig för mina chilis då dom inte kommer upp. Tomaten tumbler har det kommit upp flera av men ingen chili eller paprika. Nåväl, jag har ju heller ingen aning om hur lång tid det skall ta så det är fjantigt att gå och oroa sig för något man inte kan påverka.

Det är min nya lugna stil. Att tänka att det tappar människan på energi om hon oroar sig för det hon inte kan förändra.

På yogité-lappen stod det idag: ”The art of happiness is to serve all”. Ett budskap som jag inte kände var så svårt när jag bodde på templet för tio år sedan. Då var det till och med som en humoristisk jargong man ibland hade. Att överdriva sin ödmjukhet genom att citat-droppa olika helgons ödmjukheter. Det kunde vara något i stil med ”Åh, jag önskar att jag kunde få återfödas som ett atomiskt stoft vid dina lotusfötter för att få barmhärtigheten att kanske någon gång bli lika vis som dig” eller ”Mitt enda hopp är dina oändliga välsignelser”. Det var rätt kul och vem vet, det kanske funkar med ”fake it till you make it”-metoden. Hursomhelst har jag knappt någon ödmjukhet i kroppen alls längre. Jag vet inte var den tog vägen. Men det är fortfarande den egenskapen som jag beundrar mest hos människor och det är bara sådana människor jag blir genuint imponerad av. Jag måste lägga mer tid på att vara mer medveten och mer ödmjuk så att jag får ett sånt sinnelag då jag blir helt tillfreds av att tjäna alla människor.

Nu hade jag tänkt fota lappen, men insåg att det är nya visdomsord på varje tépåse! Det här är bland det roligaste jag varit med om på länge. Klart bättre än såna där fortune cookies eller vad dom heter.4 Responses to “Strävan efter ödmjukhet”

 1. 1 teresa

  jag önskar att jag fick återfödas som en cell i huden på dina lotusfötter, på riktigt! blir du imponerad nu? du är ju redan fantastiskt ödmjuk och din strävan efter att bli ännu mer ödmjuk är förtjusande.

 2. 2 Johan

  Jag önskar INTE att du återföds som en cell på mina fötter. För det första betyder det att du då skulle dö innan mig och för det andra gillar du inte saker som luktar illa 😉

  Det är snällt att du försöker peppa och smickra genom att säga att jag är ödmjuk, men vi vet båda att jag inte har någon som helst ödmjukhet i kroppen. Man skulle kunna säga att jag är som ett ånglok, som iställer för att buga för alla levande varelser, kör över dom med dunder och brak.

  Men jag har iallafall en önskan!

  Du däremot är så ödmjuk att du ibland nästan blir mesig. Du har garanterat många liv framför dig där du kan gotta dig i ditt goda karmas frukter 🙂 Och tänk så mycket eventuellt negativ karma du blir av med genom att vara tillsammans med en ångvält som mig!

 3. 3 teresa

  nog är jag ett mähä alltid. som cell skulle jag inte ha något luktsinne och jag menade naturligtvis att jag hela tiden skulle återfödas som hudcell på din fot. jag ser fram emot att dagligen och för all evighet bli tilltrampad av dig.

 4. 4 Johan

  Men då skulle vi inte kunna umgås!
  Nu får du sluta mähäa så vi kan titta på romantisk film.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: