Det annalkande nyttiga livet

15Feb08

Ikväll lämnar jag hemmet för att ge lugn åt Teresa att plugga och skoj för mig att dricka öl med min kamrat Sebastian. Det är ett slags statemenet för att det ännu mer hälsosamma livet börjar på måndag. Då skall det ätas farligt nyttigt och någon öl kommer det inte att bli tal om på ett tag. Jag har inte druckit vare sig kaffe eller pepsi sedan jag skrev det i bloggen för nästan två veckor sedan! Jag har idag tränat varannan dag och tagit långpromenad varannan i en vecka. Därför tänkte jag att en bra utveckling är att vara konsekvent med maten som nästa projekt. Men som sagt, ikväll blir det både öl och pizza.

Nu är våra odlingslådor slut och jag kom precis på att jag skulle hämta en borrmaskin idag. Det får jag inte glömma. Jag är sugen på att sätta upp två armaturer till men vi får se om de får plats. Uppdateringen för idag är att det har kommit upp plantor av allt utom Chocolate Sweet, Scotch Bonnet och citronträd. Något som är roligt är att det har kommit upp en paprika från frön som jag tog från en röd paprika vi hade till matlagning 🙂 Något jag funderar över är om den första Bolivian Rainbow som kom, den som är så stor och ståtlig, verkligen är en Bolivian Rainbow eller chili överhuvudtaget. Jag fick de fröerna av en kvinna på odla.nu som hade tagit dem från sina egna BR-frukter. Men eftersom hon odlade flera chilis det året som stod nära varandra så är inte fröerna ”art-äkta”. Alla andra chilis är liksom lite vågiga längs bladen, men denna är helt slät. Ja, ja det blir spännande att se vad det blir i vilket fall!

Bolivian Rainbow 5 av 9

Tomaten Tumbler 5 av 9

Egenplanterad paprika 1 av 6

Habanero 4 av 9

Tomaten Tiny Tim 2 av 9

Tabasco 1 av 9

Hungarian Yellow Hot Wax 1 av 9

Grolådor som väntar på att få ljus när plantorna kommit upp.
De två längst till höger är Teresas! Gul körsbärstomat och Physialis.3 Responses to “Det annalkande nyttiga livet”

  1. 1 anna

    vad fina de är! nu är det äntligen dags för vår fröinhandling, hoppas de har körsbärstomater på plantagen i boländerna. jag blir väldigt inspirerad av att se plantorna. du får snart satsa på ett eget växthus 🙂

  2. 2 Johan

    Jo, dom hade en del olika tomater när jag var där och tittade. Hoppas ni hittar det ni söker! Jo, ett växthus vore ju fantastiskt. Eller en egen trädgård. Men hittills nöjer vi oss med vår balkong trots att den nog kommer bli rätt full i sommar 🙂

  3. 3 teresa

    jag är lite ledsen för att mina egna fröer inte har börjat gro. allt jag rör vid dör. bara på en vecka har jag haft ihjäl en blomma (minns ej vad den kallades) och en ros. jag försökte peppa båda att leva men förgäves. kanske att jag skulle ha vattnat!?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: