Film #2

25Feb08

YOU’RE GONNA MISS ME
Ikväll såg vi dokumentären om Roky Erickson, sångare i det välkända psykedeliska 60-tals bandet ”13th floor elevators”. Så fantastiskt bra. Jag har hört lite av 13th floor elevators då jag länge haft intresse för 60/70-tals psykedelia, men inte gillat dom så där supermycket. Men nu är jag helt fast i Rokys sologrejer utan att ens ha hört en hel skiva. I slutet av 60 talet blev Roky inspärrad på mentalsjukhus av okända anledningar. På pappret stod det att han hade innehav av marijuana. När han kom ut levde han lika LSD-intresserat som när han kom in och blev senare en utomjording (enligt hans eget intyg med tillhörande guldemblem). Uppväxt i Texas med en skara knasiga bröder och en ännu knasigare mor, bodde han senare nästan helt isolerat med sin mor. Tråkigt nog hade vi ingen text på vår dvd, och det var ibland svårt att hänga med i texassnacket; ”hurley burley bugaboo” etc. Men fasiken vilken bra dokumentär. Och dessutom innehåller dvd’ns extramaterial drygt 10 livelåtar. Nu ska jag leta reda på allt Roky har spelat in!

Jag rekommenderar alla att se den från början till slut för att få 90 minuters inblick i Rokys extremt exceptionella liv.

Filmen får fem stycken texasfår!2 Responses to “Film #2”

  1. 1 teresa

    jag ger också 5 får om nån vill veta. värt att nämna är att rokys mellannamn är kynard och att hans bröder heter bland annat sumner och mikel. undrar hur många dokumentärer det finns som är så här bra?!

  2. 2 Johan

    INGEN tror jag!

    När jag läser igenom texten så skäms jag lite för att det låter som att jag länge lyssnat på 13th floor elevators. Men det har jag ju inte. Jag tror att Aron tipsade mig om dom och då visade det sig att det faktiskt var du som hade en vinyl med dom och hade lyssnat på dom länge. Det kan ha varit ett halvår sedan.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


<span>%d</span> bloggare gillar detta: