Film #3

26Feb08

Idag promenerade jag till plantagen i regnet bara för att jag var rädd att jag snart skulle bli magsjuk. Jag hade alltså planerat att gå dit men kände mig för trött för det men kände mig ändå tvungen. Morgonen idag var en uppslitande tumult med flera samtal till sjukvårdsupplysningen angående Amayas kräkreflexer, host och gråt. Först trodde vi att hon svalt något konstigt, men det verkar som om det är en vanlig sjukdom. Det är jobbigt när Amaya blir sjuk då hon alltid blir så otroligt ömklig och man tycker hela tiden så synd om henne. Förhoppningsvis blir hon friskare snart och det var tur att hon inte svalt något konstigt. På plantagen köpte jag iallafall krukor, odlingstråg och blomjord med lecakulor (med pengar som jag fått som förskottspresent av mor!) och talade med en gubbe som såg ut som Alfon Åbergs pappa. Han var väldigt engagerad i tomatodling och tipsade hela tiden om att man skulle ha en jättestor hink så att man kunde få plats med flera tomater. Han var så engagerad så att jag knappt fick ett ord i luften och inte så mycket svar på mina frågor. Men jag var ändå glad då det var första gången någon anställd på plantagen varit trevlig och hjälpsam. Jag kan se framför mig att jag skulle kunna bli som honom.
Nu ska det blir sprutt i tomaterna! Jag har till och med skrivit det latinska namnet med gammeldags skrivstil på mina små träetiketter till plantorna som planterades om! Alfons Åbergs pappa och jag är för lika!

Idag såg vi vår tredje film:

LAURA
Jag vet inte ens om jag sett någon annan ”film noir”-film, det kan ha varit min första! Mordgåta och regn präglade filmen och jag gillade stilen. Men jag fick ingen riktig aha-upplevelse. Handlingen kändes trög och lite enkel.

Laura, tycker jag, är en rätt medioker film och är man trött när man ser den dras betyget ner en aning antar jag. Jag ser fram emot morgondagens Daniel Johnston-dokumentär.

Den får 2,5 får av mig.10 Responses to “Film #3”

 1. 1 teresa

  jag uppfattade också filmen som ganska tråkig och enkel. när jag såg den med filmklassen känndes det mycket mer spännande. kanske för att vi hade haft ett seminarium innan där man liksom fick hjälp att sätta filmen i ”rätt” kontext eller hur man ska uttrycka sig. man fick som en färdig mall som enligt mig gav ett mervärde. jag har alltid funderat på om dessa mallar gjorde mediokra filmer bra eller bara hjälpte till att visa hur bra en film verkligen är. kan det vara som med konst? på estetiken var ju alla ganska överens om att det bara blev konst om man satte ”verket” i en kontext av något slag. jag har funderat länge över om man kan applicera konstens värderingssystem på film. men jag vet nog min egen hållning iaf och den är som följer; det är alltid kul att se en bra film och jag har tyckt mig märka att jag uppskattar filmer mer om jag vet mer om gengern odl. dessutom gillar jag att se filmer som är de första i sitt slag. tex första färgfilmen. jag är nog en filmnörd iaf.

 2. 2 Johan

  På estetiken var det väl mer att vi försökte förklara vad konst var? Jag tycker själv att mallen för vad konst är var helt acceptabel, men däremot betyder det inte att om något kategoriserats som konst för mig är något bra. ”Skönheten ligger i betraktarens öga” eller hur man nu säger håller jag då med om. Precis som med Laura. Jag håller med om att det är en film, men jag tyckte nog inte att den var bra. Men som du säger, om man har mycket bakgrundsfakta och någon som brinner för filmen/konstverket berättar hur bra filmen/konstverket faktiskt är så kan den helt klart växa till skyarna hos mig med. Synd att jag inte var med när ni diskuterade den, då kanske jag hade gillat den lika mycket. Jag visste fö inte att du redan sett filmen?! Hur har du lyckats undanhålla dessa fakta för mig?!

 3. 3 Caroline

  det var inte herr reinfeldt som stod i blomsterbutiken? han är ju ruskigt lik alfons pappa.

 4. 4 Johan

  Ha ha, ja kanske. Men Alfons pappa har inte kajal. Det här var en smalare och lite äldre version av Alfons pappa kändes det som.

 5. 5 teresa

  jag har inte tänkt på likheten men så är det ju faktiskt!
  på tal om Laura så är det inte så svårt att undanhålla fakta för dig då du ibland lyssnar med stängda öron. eller kanske är det ölen 🙂

 6. 6 Johan

  Det är sant. Jag är rätt dålig på att lyssna ibland då jag är så förbaskat disträ nästan dygnet runt. Men jag skall bli mer fokuserad!

 7. 7 teresa

  du har blivit FÖR lik mig. jag är ofta disträ och även ett mähä

 8. 8 Johan

  Men jag har ju alltid varit disträ! Tror jag iallafall. Jag må vara disträ, men int är jag nå mähä!

 9. 9 teresa

  nej det är du ej, det är där vi skiljer oss åt. annars är vi precis likadana 🙂

 10. 10 Ninni

  Jag har också träffat Alfons pappa (tror jag)! Det var förra sommaren när grannen skulle köpa tomatplantor o vi fick tag på en farbror som verkligen brann för varan. Som han pratade – men som du säger så är man glad att nån därute gör det.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


<span>%d</span> bloggare gillar detta: