Omplantering

01Mar08

Idag har jag varit i omplanteringstagen. Tre olika sorters tomater behövde större utrymme och jag lyckades klura ut världens billigaste lösning på denna mellankruka som jag inte har lust att lägga ut en massa pengar för. Ett 50-pack plastmuggar på ÖoB kostar 10:-! Om man sedan skär till dräneringshål i botten på dom så fungerar dom utmärkt som krukor. Om jag har räknat rätt så får jag det till 20 öre per kruka. Det är säkert jättemånga som redan har samma eller liknande lösningar och det kanske till och med är vanligt, men jag känner mig i alla fall glad och sparsam.

Min budgetkruka
.

Omplanterade tumbler och Teresas gula körsbärstomater
(som nu har visat sig ha 100% grobarhet!)

Tomaten som var anledningen till att jag planterade om allihop

Det är konstigt. Jag förstår inte alls vad denna Tumbler-tomaten är ledsen för. Den har fått samma omvårdnad som de andra, men ser riktigt ledsen ut. Som tur är så är de nya bladen i mitten friska och glada så jag hoppas att den fortsätter på sin nya positiva bana.

Eftersom vi ännu inte har några frukter så köpte Teresa röd Habanero idag för att laga sina goda sydamerikanska piroger. Då frukten är så förbaskat vacker lägger jag upp en bild på den med!7 Responses to “Omplantering”

 1. 1 teresa

  tomaten tumbler har väl helt enkelt andra krav. jag som har gröna fingrar förstår det!

 2. 2 Ninni

  Jag vill också smaka Teresa piroger!

  Men det är nåt otroligt vad det växer hemma hos er. Kissar ni i blomvattnet?

  Den lilla ledsna tomaten kanske inte gillar sina kompisar som står närmast, kanske den är mobbad….

 3. 3 Johan

  Min enda teori är att tomaten kanske har legat mot lysröret. Jag kommer inte på något annat. Nu har jag höjt armaturen och hoppas att den repar sig när den fått blomjord istället för såjord.

  Teresas piroger är fantastiska!

  Int kissar vi i vattnet heller! Dom får inget annat än hederligt artificiellt solljus. Men jag undrar vad som skall hända med körsbärstomaterna! Dom kanske redan har gett frukt långt innan det är dags att ställa ut dom!

 4. 4 teresa

  det är ju egentligen inte ”mina egna” piroger. men eftersom jag är från sydamerika och det är sydamerikanska piroger borde jag få hävda att det är delvis mina. vi kanske kan kalla dom teresas piroger från och med nu?! som hemmafru bör man ha några egna recept i bakfickan.

 5. 5 anna

  vilka fina tomater! vad stora de har blivit. Snmart att plantera dem i koppar.
  Vårt budgettips som vi gjorde förra året var att åka hem till mamma och leta gamla krukor hon inte använder och sedan låna dem över en längre obestämt tid 🙂
  Men med resa fram och tillbaka Stenhamra – Uppsala är ditt nog billigare 🙂
  (Dock fick vi en middag på köpet av snälla mamma)

 6. 6 anna

  Grattis på födelsedagen förresten!

 7. 7 Johan

  Ja visst är dom fina 🙂 Det ska bli spännande att se hur många plantor som får plats på balkongen i sommar!

  Ditt tips om att fråga mamma är jättebra. Min mamma har erbjudit sig att sponsra med några av hennes krukor, men jag har blivit lite av en enhetsfetischist sedan förra sommaren (då jag hade allt i mjölkkartonger tills dom fick sina 10L krukor) och känner ett tvång att alla plantor skall ha likadana krukor även om det så är plastmuggar o_o Så jag är inte speciellt sparsam ändå. Men det är ju en engångsinvestering eftersom krukorna är kvar till kommande år!

  Tack för gratulationen 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: