Den bortglömda tumblern

04Mar08

Idag har jag vattnat nästan alla plantor som har varit mycket torra men ändå glada. Det är verkligen hur bra som helst att ha ett tråg under som man bara häller vatten i så får plantorna stå och dra i sig själva så mycket de vill ha tills jorden är genomfuktig. Det känns väldigt rofyllt att vattna på det här sättet av någon anledning. När jag skulle kolla vilka som behövde vatten så såg jag en tumbler som var helt snustorr. Det var en av tomaterna som blev omplanterad för några dagar sedan och den hade inte fått några dräneringshål! Alltså trodde jag att den sög i sig vatten, men i själva verket har den varit halvt torr sedan dess. Och ändå såg den ut att trivas rätt bra!

Ja ja, nu har den fått dräneringshål och ett bad i fatet i alla fall.7 Responses to “Den bortglömda tumblern”

 1. 1 teresa

  så snopen den måste ha känt sig då den stod i vatten och försökte suga men bara blev torrare och torrare. tur att du uppmärksammade missförhållandet

 2. 2 Johan

  Verkligen! Och tänk hur snopen man hade blivit om den hade vissnat av vätskebrist!

 3. 3 anna

  ojdå stackars tomat 🙂
  det är smart det där med att ha vatten under, vi kanske snor din ide när vi ska plantera om våra tomater 🙂 just nu står alla tillsammans fortfarande, men de kan inte suga åt sig vatten själva, vi har 2-3 cm lecakulor i botten, det var nog inte så bra.. så vi måste dutta flera gånger om dagen för att de inte ska vissna, nej, snart blir det en smartare omplantering!

 4. 4 teresa

  han har inte patent på den idén så det är fritt fram! vårt fårbetygssystem däremot har vi en patentansökan inlämnad för så det ger ni sjutton i 🙂

 5. 5 Johan

  Jovisst! Och det där med dräneringshål är också bra. Förra året förstod jag inte mycket och satte hur många blommor och kryddor som helst i vanliga billiga prydnadskrukor från ikea. Jag tyckte jag var skitsmart som köpt de billiga krukorna. Det konstiga var att de flesta blommor och kryddor ändå verkade må bra! Ni har ju tomaterna i sålådan så pass kort tid så det spelar nog ingen roll egentligen tror jag. Så länge man tar bort plasten/taket och inte vattnar dom varje dag när de kommit upp. Vad jag minns från förra året är att det kunde vara lite problem att separera plantorna när man inte hade fröna i separata småkrukor från början. Vissa plantor dog när de omplanterades då rötterna skadades. Men ni verkar ju, precis som jag gjorde förra året, plantera en hel del så då spelar det ju ingen roll om det blir lite svinn 🙂 Jag har planterat min blomstertobak nu på samma sätt bara för att jag vill få upp dom fort! Kanske satte jag minst hundra frön!

 6. 6 anna

  fårbetyg.. patent säger du.. då kanske vi ska ha ett lammbetyg 🙂 nej då, fast det är hemskt söta får!
  vi köpte också billiga krukor förra året, men det var inga hål i dem, och jag vågar inte göra för de var i porslin så de skulle säkert gått sönder, viserligen kostade de bara 2 kr styck, men det var ett jäkla släpande!
  men lite svinn får man räkna med, mamma har alltid gjort som vi har gjort och jag har aldrig ifrågasatt det, men vi ska plantera en omgång till tror jag. då kan man jämföra. har du en bricka under alla dina små tomat-koppar?
  hoppas blomstertobaken dyker upp snart!

 7. 7 Johan

  Vi har nog exakt samma kruka då. Jag kanske var otydlig, men jag har inga hål i mina heller och de är också av porslin! När jag tänker på det i efterhand så låter det bara superkonstigt att plantorna levde så länge i dom.

  Jag blir lite darrig när jag skall välja ut vilka som ska få leva och vilka som måste dö, så metoden med svinn passar inte mig riktigt. Däremot blev så trött på att det inte kom någon blomstertobak så jag drog ner en väldig massa frö i en låda med jord och tänkte att jag skull få någon att växa iallafall. Jag hoppas någon av dom växer så att vi får en behaglig sommardoft på balkongen senare! Jo, jag har ett fat under tomaterna. Då är det bara att gå till kranen och hälla upp fatet – vänta en 15-30 min – och hälla ut. Det är superfiffigt!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: