En bra dag som slutade med att jag somnade

05Mar08

Idag har varit en väldigt trevlig dag. Vi hittade en ny och trevligare väg till boländerna och besökte djurens hus (tror jag väl att det heter?). Amaya blev jätteglad av att få prata och peka på alla småfåglar, råttor, marsvin och kaniner. Hon var lite reserverad när det gällde en galen papegoja som skrek hela tiden. Det var kul att se henne så upplivad!

När vi kommit hem hade vi kuddkrig allihop och efter det somnade jag på stört efter någon timme. Det var rätt tråkigt men välgörande.

Dagens kap är massor med fröer. Pepparmynta, temynta, oregano, citronmeliss, kamomill och jordgubbar. Det blir till att sätta massor av fröer ikväll (natt?) efter att eventuellt ha sett en film.

Javisst ja. Vi såg Children Underground igår.

CHILDREN UNDERGROUND

Filmen behandlar misären hos ungefär fem barns liv. Alla barnen i åldrarna 8-16 känner varandra och lever tillsammans i bukarests tunnelbanestation. Dagarna går ut på att försöka sova, sniffa färglösning, vara arga och hårda och ibland få oväntade utbrott. Man får lära sig hur den sociala välfärden i Rumänien är usel och att det är helt normalt att föräldrarna slår sina barn.

Då slutet på filmen började hacka blev jag sur. Men när man fick läsa extrameterialet om hur deras liv såg ut ca ett år senare blev jag mer nöjd.

Filmen får 3,5 får av mig.3 Responses to “En bra dag som slutade med att jag somnade”

  1. 1 teresa

    efter komunismens fall blev väl rumänien superextra fattigt. stackarna. jag skulle också ge 3.5 får. läste i en blaska om en annan rumänsk film som handlade om nån abort osv. skriet som film stod det visst. säkert mycket ångest. 4 månader, 3 veckor och 2 dagar heter den. idag blir det kanske mer färgglatt.

  2. 2 Johan

    Vi får ta och kolla upp filmen! Det låter som en typisk rumänsk film.

  3. 3 Caroline

    jag har sett den där abortfilmen. magont garanteras!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: