Film #10

09Mar08

TEKKONKINKREET
Två dagar efter att jag sett filmen vet jag fortfarande inte vad jag tyckte. Det var lite svårt att hänga med i handlingen då jag hela tiden var förstummad och förtrollad av den fantastiska detaljrikedomen och stilen som denna anime var tecknad i. Filmen är överlag väldigt surrealistisk och tankar, dagdrömmar, känslor etc avbildas i att verkligheten förändras och hela filmen blir som en lång dröm där verklighet och fantasi växlar om vartannat. Det är en typisk film som kan lämna åskådaren med en känsla av att hon är en idiot då hon inte förstod allt. Lite som i Lynch svårare filmer. Att man sett något genialiskt men missat halva upplevelsen då ens intelligens och koncentration inte räckt till.

Filmen får av mig fyra får och hade eventuellt fått fem om min koncentrationsförmåga hade varit högre och jag hade kunnat göra annat än att sitta med halvöppen mun och fascineras av de fantastiska tecknarnas trollkonster.2 Responses to “Film #10”

  1. 1 teresa

    enbart på grund av detaljrikedomen och orginaliteten i bilderna skulle jag kunna rekomendera filmen. finns fler anledningar förstås. jag tänkte någon gång under filmen att jag gärna skulle se den ickeanimerad så att säga. jag tror det skulle kunna funka.

  2. 2 Johan

    Jo, det vore rågrymt. Men vilket jobb det skulle vara!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: