Hermez

25Mar08

Hermez Saliba var inte med i gårdagens avsnitt av Lilla al-Fadji. Jag är superbesviken och tyckte att programmet var jättedåligt. Jag tycker att Hermez Saliba skall ha ett eget program och tror att det var just han som gjorde att första avsnittet kändes fantastiskt.

På tal om HermeZ och Daniel Boyacioglu så lånade jag idag en diktsamling av honom. Det var lite svårt att hitta, men när jag frågade bibliotekarien så visade hon mig till ”ungdomslyriken”. När jag ville ha en Bruno K. Öijer-samling så hänvisade hon mig till ”lyriken”. Undrar på vilket sätt samlingen var ”ungdomslyrik”? Var den och de övriga böckerna riktade till ungdomar, eller var de skrivna av ungdomar? Och vad är isåfall en ungdom? Och varför skall ungdomar läsa specifik lyrik? Jag gillar inte lyrik speciellt mycket, men om jag hade varit ungdom (som jag kanske är eftersom jag lånade ungdomslyrik?) och intresserad av lyrik hade jag aldrig velat ha ”det näst bästa”, utan istället velat låna någon klassiker. Ja, det var bra konstigt där på brantingsbiblioteket.One Response to “Hermez”

  1. 1 teresa

    det är kanske den där senila damen som måste säga allt minst tre gånger som har sorterat in hermez under ungdom. vem som uppfunnit ungdomslyrikhyllan kan man verkligen undra!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: