Odlingsuppdatering

25Mar08

Vi var till boländerna för några dagar sedan för att Amaya skulle få titta på sina favoritfåglar på ”Djur Favoriten” som det heter. Vi var ute efter att köpa badanka till henne på en leksaksaffär bredvid och hittade då denna leksaksstation från helvetet. Nästa gång ni bläddrar i en leksakskatalog kan ni studera hur pedagogiskt leksakerna är upplagda så att något kön inte får ”fel” leksak. Det är i och för sig gårdagens nyheter som jag skriver om här, men ibland blir man ändå förbluffad av någon anledning. Igår när jag ögnade igenom en leksaksreklam höll jag på att trilla av stolen av en sida som var så rosa att färgen rosa skulle rodna av avund. Barnvagnar, städset, prinsessdockor, prinsesskläder etc etc. Allt i rosa. Sidan bredvid med actionhjältar, farliga djur, och byggleksaker. Men den här leksaken måste väl ändå ta priset. Inbyggd spis, diskho, strykbräda, kyl, mikro, ugn och även några blommor på hyllan. Finns det verkligen föräldrar som vill att deras barn skall aktiveras med hjälp av sådana fantasilösa saker? Jag menar, även om föräldrarna nu skulle vara råsexistiska borde väl ändå föräldrar till döttrar inte känna att det finns någon framtid eller lycka i att stå och stryka ända från det att man är barn? Ja ja, skitsamma, ungarna på bilden verkar ju glada än så länge i alla fall. Vänta bara tills de blir äldre och deras hjärnor smälter av tristessen och strykjärns-armbågen tar ut sin rätt. Och när karlarna kommer hem och inte fattar att de faktiskt offrar hela sina liv för att det gemensamma hemmet skall se fint och prydligt ut när de kommer hem från sina viktiga arbeten. Och allt för att de fick just denna leksaksstation från helvetet.

Idag omskolade jag basilikan till tre stycken 10x10cm krukor med tio plantor i varje. Det känns lite när man ser krukorna, men jag antar att det blir en del basilika i alla fall. Det mesta har växt ordentligt nu sedan jag omskolade det mesta av mina plantor, vilket känns mycket roligt. Jag planterade en ny sommaraster idag också (Matsumoto). Några chokladpeppar har äntligen grott också och jag har så många som jag vill ha, men jag har sått väldigt många också. Cirka en månad och en vecka tog det för pepparn att titta upp! Här följer några bilder:

Scotch Bonnet (som skall få vatten när jorden är helt torr)

Tagetes (‘Inca’)

Chokladpeppar


Tio basilikor i en basilikaask (‘Compact Genovese’)En miljon smultron i en smultronask (‘Alexandria’)2 Responses to “Odlingsuppdatering”

  1. 1 teresa

    vilket maffigt inlägg. är så trött i ögat att jag knappt orkar läsa. fina bilder iaf. det nya jag fick lära mig av leksakskatalogen var att man som tjej inte kunde få vara djur, det trodde jag.

  2. 2 Johan

    Djur kanske är för rörliga? Jag vet inte. De får vara dockor i alla fall och borde vara nöjda med det.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: