Flytta söderut

31Mar08

Det har hänt mycket på sistone. Jag gjorde min första polisanmälan idag och har inte rökt en cigarett sedan lördag kväll. Dessutom har vi fått mycket seriösa planer på att fly Uppland och bosätta oss i Stockholm snarast.

Hundarna har skällt på precis som vanligt och idag regnade det hund-urin ner på vår balkong. Jag blev skitförbannad och sprang upp för att konfrontera den gamla kvinnan. Då öppnade en riktigt skum liten spanjor och höll dörren på en väldigt liten glänt för att hundarna inte skulle fly lägenheten. Tanten skorrade att han var inneboende. Jag förklarade att de måste göra något åt hundarna och att de kissar på vår balkong. Både den lilla mannen och kvinnan nekade till allt och förklarade att vi var lögnare. VARFÖR i hela friden skulle vi hitta på det?! Vi har inget som helst förhållande till dessa personer och kan således inte ha något personligt agg gentemot dem. Den lilla mannen blev mer och mer trängd av mina anklagelser och efter ett tag var det något som slog runt i hans hjärna och han började skrika för fulla muggar. Riktigt skumt var det. Tanten vankade av och i sin slow-motionstil inne i lägenheten och skorrade samma saker om igen ”Det är inte mina hundar”, ”Dom skäller aldrig”. Jag förklarade för båda att de kunde komma ner på vår balkong för att inspektera det nykastade kisset och samtidigt torka upp det. Tanten följde konstigt nog med ner med trasor i högsta hugg rabblandes att hundarna aldrig skällde och att de inte kissade på vår balkong. Väl i vår lägenhet kom hon lufsandes och högljutt skorrande. Teresa försökte tipsa henne om att vår dotter, som låg och grät pga det högljudda bråket, låg och försökte sova men tanten förstod knappt någonting. På balkongen ställde hon sig och torkade upp kisset från mattan, stolsdynan, balkonräcket och insynsskyddet. Hela tiden förklarandes att det inte var hennes hundar. Sedan förklarade hon att det inte var hon som hade kissat – något vi aldrig hade påstått. Tanten var helt klart på gränsen till att bli ordentligt senil dement. Den lilla mannen stod på våningen ovanför och skrek att hon skulle skynda sig och komma upp snabbt. Han fick det på något konstigt sätt att bli vårat fel! Hade mina hundar skällt och kissat ner grannarnas balkong hade jag garanterat bett om ursäkt. Varför skulle grannarna ljuga?! Inte hade jag börjat skrika imbecilla kommentarer hämtade från luften. Han var verkligen i stil med ”Men du’rå!”. Nu sa han aldrig det, men hans blånekande räckte gott.

Ja ja, vicevärden har inte hjälpt till något trots att jag legat på luren i flera månader så jag ringde polisen för att höra vilka juridiska rättigheter jag hade. Jag fick tala med en mycket trevlig kvinna som hjälpte mig och manade mig också att göra en polisanmälan. Vilket jag gjorde. Hoppas nu att polisen kommer inleda en förundersökning. Chansen är nog liten, men man kan alltid hoppas.

Detta kombinerat med en massa andra faktorer har gjort att vi idag har haft mycket seriösa planer på att emigrera till storstaden. Planen är att fortsätta undersöka olika möjligheter till storstadsboende. Det känns förbaskat skönt och hoppingivande.3 Responses to “Flytta söderut”

 1. 1 teresa

  den lille skrikiga mannen kan också ha varit sydamerikan. jag blev lite rädd när han började skrika för vi kände ju inte till att han hölls gömd där så jag trodde att det var tanten som blivit besatt och började låta som en sydamerikansk man. mycket läskigt. kanske får vi chans på en fruängenlägenhet till hösten, man kan bara hoppas!

 2. 2 Johan

  Ja, man kan ju inte veta exakt varifrån han kom, men han bröt på spanska alt portugisiska och var rätt blek. Men jag antar att han lika gärna kunde vara sydamerikan! I vilket fall var han liten och jävligt bitsk och hade något konstigt i ögonen.

 3. 3 anna

  nej flytta inte till sthlm det är en skittråkig stad full med stressade och otrevliga människor. flytta till gottsunda. vi har ingen kissande hund, och om jag skulle få för mig att kissa på er balkong ska jag torka upp utan gnäll 🙂
  vi har också tokiga grannar med en skällande hund, men de är mer soc än elaka. inte knäppa, bara rökandes konstant och hunden då då.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: