En glödande stickpropp

05Apr08

Idag var min mamma här och lekte med Amaya. Det var trevligt och Amaya (och vi) uppskattade det mycket. Hon fick med sig 6 Tagetes, 2 Tiny tim och 1 Oregon spring. När Ann och Lasse var här för någon vecka sedan fick de med sig 1 Tumbler, 1 Gul körsbärstomat och 1 Oregon Spring. Det känns lite ledsamt att lämna ifrån sig plantor som man ägnat så mycket tid och kärlek, men samtidigt känns det fantastiskt att ha möjligheten att kunna ge bort så fina presenter! I alla fall jag tycker att det är fantastiska presenter. Teresas farmor fick en körsbärstomatplanta av mig när vi var där sist, men jag vet inte om hon förstod hur mycket tid och jobb jag lagt på den, eller att det var jag som hade dragit upp den.

Såg precis att Teresa bloggat om det jag tänkte skriva om, men jag har bilder i alla fall så det blir inte för tråkigt om ni redan har läst hennes. Idag la alltså diskmaskinen av för gott. För ca ett år sedan försökte vi ibland lokalisera en bränd stank i köket och undrade om det kunde vara den nya IKEA lampan i taket som kanske blev för varm. Efter någon månad insåg vi att det var stickproppen alt. förlängningssladden till diskmaskinen som höll på att smälta. Nu ca ett år sedan har den smält färdigt och enligt Teresa så brummade kontakten imorse!

Vi har inte varit så jättesugna på att byta stickpropp då det handlar om en diskmaskin som säkert har hur mycket spänning som helst i sig, men idag var vi tvungna att göra något åt den själva om vi inte hade lust att betala en elektriker. Kalaset kostade ca 50:- och nu fungerar diskmaskinen prima och vi slipper den brända lukten varje gång maskinen går!

STICKPROPP

FÖRLÄNGNINGSKABEL

NY, HEL, ICKE-SMÄLTANDE STICKPROPP8 Responses to “En glödande stickpropp”

 1. 1 Ninni

  Känns som en riktigt tuff utmaning att hålla liv i dina små skyddslingar. Läser på ordentligt och har lagt Tomatsidan bland mina favoriter – ska göra allt för att de ska fortsätta vara så fina och frodiga. Har ju inte dina gröna fingrar…..

  Kan också nämna att Annika inte heller hade någon tur med tobaken 😦 Hon som har många års erfarenhet är mycket imponerad av din fina odling. Hon vill helst ha dagliga rapporteringar av mig 😉 Men hon säger att hon aldrig haft sån tur(skicklighet) som du. Hon har t ex aldrig lyckats något vidare med sina kryddväxter. Så du har all anledning att vara stolt!

 2. 2 teresa

  jag glömde bort att man inte fick skriva om samma sak 🙂 jag tänkte att du skulle lägga upp piffiga bilder å jag nämnde ju bara diskmaskin i förbifarten. det var väldigt duktigt av dig att fixa biffen!

 3. 3 Johan

  ninni: Det behövs inga gröna fingrar, bara bra ljus och tid 🙂 Och du har ju fått lysrör nu 😉 Trist med tobaken. Jag antar att jag kanske får ta och köpa mig färdiga tobaksplantor om inte mina gror. Men det känns inte alls kul 😦

  teresa: Jag menade inte att man inte fick skriva om samma sak! Jag måste säga att jag är mäkta stolt som klarade biffen också. Snart kan jag börjar jobba som elektriker och då blir vi rika!

 4. 4 Ninni

  Jag skänker dig gärna några tobaksplantor som tack för de fina växterna!

 5. 5 teresa

  jag tycker att du ska bli hobbyelektriker och jobba svart. du kan kalla dig elektrimond och på så vis lätta undslippa ditt ansvar om något går fel. ingen kommer veta ditt riktiga namn!

 6. 6 Johan

  ninnisu: Ropa inte hej ännu, än finns det inga blommor eller tomater!

  teresa: Ha ha ha ha 😀 Planen låter nästan för bra för att vara sann. Helt klart vattentät!

 7. 7 anna

  läskig kontakt, en bra sak med hyreshus då ringer man bara lite så står det en tjock gubbe i trappen som meckar lite och sen är allt bra igen 🙂 fast du verkar klara dig jättebra själv å andra sidan, (jag tycker bara ni ska flytta hit det vore så kul:)
  jag tycker också tomatplantor är en perfekt present! detligger mycket tid och kärlek bakom sådant. jag gilalr också att ge bort sådana saker, ex smycken jag gjort själv. jag hopaps att det uppskatats mer än om man köper en blomma, jag tror det. dessutom är det billigare, men det skär lite mer i hjärtat. ta skott av växter är också bra present, det skär inte lika mycket alls som en liten planta.
  hoppas det går bra med tobaken, det skulle vara spännande att försöka. kanske blir det en tur till blomsterlandet 🙂

 8. 8 Johan

  Ja, hyreshus är fantastiskt på det sättet. Att man bara behöver lyfta luren så kommer någon och fixar allting. Nu får vi istället sitta och vänta på att få en ordentlig inkomst så att vi kan köpa nya hållbara vitvaror. Och det lär inte hända på flera år. Jag är jättenyfiken på hur era plantor ser ut och förväntar mig en bilduppdatering snarast 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: