Meat is Murder

07Apr08

Det finns ingen lika hardcore superstjärna som Morrissey som är så standfast vid sin åsikt om djurbeskydd. Jag kan inte komma på någon. Den som kan hitta någon får gärna tipsa! Jag tänker lite att när man är en sådan extremt känd musiker så kanske det är lätt att glömma sin grundinställning. Att han har med den kända PETA-videon (vad jag har förstått?) på sin senaste skiva som extramaterial gör mig väldigt glad och får mig att känna hopp om mänskligheten. Denna låt med The Smiths som är 23 år gammal bekräftar hans ställningstagande sedan många år tillbaka. När denna låt släpptes var jag fyra år gammal och det var förmodligen då som jag började ifrågasätta min mor om inte grisarna fick ont av att jag åt blodpudding (som jag verkligen tyckte om när jag var liten!). Jag fick förresten väldigt mycket linsgrytor när jag var liten och jag är nu väldigt tacksam för detta då jag förstår att det inte var jättepopulärt under 80 talet. Nu har jag ingen statistik på om mitt påstående är sant, men jag antar det. Min mamma hjälpte mig med andra ord att reducera en hel del karma under min omedvetna barndom 🙂 Tack mamma!4 Responses to “Meat is Murder”

 1. 1 anna

  jag kan inte göra annat än att hålla med om morrissey. tror inte heller det finns någon mer hardcore, jag är dålig på ny musik, har inte koll riktigt, men idoldeltagarna, som är de nya jag vet på ett ungefär vilka de är, verkar inte så hardcore.. någon riktig på 90talet kan jag inte heller komma på. typ stella mccartney men hon gör ju kläder.
  det enda jag inte gillar med smiths är att de har typ 70 samlingsskivor. det finns bara ett fåtal nya låtar på varje skiva och en massa likadana som varit med på andra skivor.
  men så länge de har gjort skitbra musik spelar det liksom ingen roll. å nu blev jag smithssugen! synd att mediaplayer har pajjat, jag vågar inte spela på cd:n, då väcker jag nog huset..

 2. 2 teresa

  synd att du inte blev en känd musiker. då hade du kunnat leda kampen här i sverige. en svensk morrissey 🙂

 3. 3 Johan

  Paul McCartneys fru var ju hardcore, men hon var å andra sidan ingen superkändis. De flesta kändisar är så förbaskat fega och vågar inte någonting. Jag menar Paul borde ju kunna skapa fet propaganda, men väljer istället att vara mellanmjölkig i ett slott eller liknande.

  Ja, jag borde bli en svensk Morrissey. Undrar om man kan ansöka om det någonstans?

 4. 4 Ninni

  Det var så lite Johan – jag älskar linsgrytor. Men du får inte glömma att du åt vegetarisk mat ditt första levnadsår!!Din pappa ville ha det så och jag tyckte det var bra. Lite svårt att hitta recept då bara…och om ni tycker BVC är oförstående nu så var de om möjligt värre 1981.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: