Hypericum perforatum

08Apr08
Blir man lycklig av johannesört?
”Ett gammalt namn för johannesört är mansblod.” Är det den manliga motsvarigheten av mensblod? På läkemedelsverkets sida läser jag: ”Biverkningar som anges är lättare magbesvär och i sällsynta fall fotosensibilisering.”. Betyder det att man i sällsynta fall blir känslig för att bli fotograferad?

Jag är en sån lustigkurre att jag borde kallas Lustiga Kurren och således också bli lycklig av att jag faktiskt har outtömliga kunskaper angående humor.

Jag återkommer med svar om jag blivit lycklig av denna obscena ört.2 Responses to “Hypericum perforatum”

  1. 1 anna

    min mormor (som är en ganska konstig person) brukar plocka knopparna på johannesört och gör te på dem, inte som vanliga människor som lägger dem på sprit. men om man gör te på just knopparna blir man lugn. det är något slags lugnande i dem, min botaniklärare sa att det är lite knarkvarning men jag vet inte. mormor behöver iofs lugnande..
    bladen borde däremot vara okej. säg till om det är positiva biverkningar så ska jag också prova!

  2. 2 Johan

    Jag har haft johannesörtté ett tag men aldrig druckit regelbundet så att jag har kunnat mäta av någon ”före-efter” effekt. Igår var vi till hälsokostbutiken och kollade efter påfyllning då téet var slut och en lite låda med kanske 15 påsar kostar 50:-!! Jag ska nog köpa frön till johannesört istället och tjäna in enorma pengar! Men då kommer jag ju inte kunna börja dricka téet förrän till hösten då plantorna är fullvuxna..

    Knarkvarning tvivlar jag på. Det står på téboxen att man skall vara försiktig om man kör bil efter att ha intagit örten, men jag har inte känt någon sådan effekt alls. Men det kan såklart vara olika från person till person. Det enda jag vet är att örten förstör p-pillers verkan, medicin man äter efter att ha varit med om transplantation och att ssri-preparat kan bli helt overksamma i kombination med johannesört.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: