Glad i hågen

20Apr08

Farmor och farfar var på besök idag och jag fick hjälp att köra hem jord från plantagen. Numera äger jag 100liter av Hasselfors P-jord. Det är jag fjantigt lycklig över. Farmor tyckte att det bästa endast var gott nog och betalade en av påsarna! Jag har idag även blivit superpeppad på att odla potatis i hinkar. Problemet är att jag då måste köpa hinkar och sättpotatis. Dessutom måste jag frakta hem en tung billigare säck med planteringsjord. Men det ska nog lösa sig!

På plantagen har de nu börjat sälja tomater och paprikor för 40:-/st!12 Responses to “Glad i hågen”

 1. 1 teresa

  vad bra att du är glad i hågen. potatis som är så mumsigt. det blir super. kanks eatt du ska börja sälja dina plantor?

 2. 2 Johan

  Jag kan ju inte sälja plantorna heller. Då får vi ju inga kvar!

 3. 3 Ninni

  De brukar alltid sälja billig jord vid mackarna när det börjar dra ihop sig till lite mera vår.

  Då är det ju inte så långt att dra hem den. I o för sig är det inte långt från Gränby C heller….

 4. 4 Johan

  Jag har fått för mig att plantagen alltid har mycket billigare varor, och det utan att jag ens har försökt jämföra. Men det kan vara värt att köpa en påse av euroshopper’s finest.

 5. 5 teresa

  det var töntigt att föreslå en försäljning. inte alls genomtänkt. när du blir yrkesodlare sen, då kan vi ha försäljning av grödor.

 6. 6 Johan

  Ja, det var lite töntigt. Vi kan också sälja grodor som du är så bra på att fånga?

 7. 7 teresa

  idag såg jag en väldigt passiv fågel som satt för sig själv i en buske. jag var hemskt sugen på att fånga den men lät bli för att inte skapa uppståndelse. nån kunde ha sett mig och ropat ”titta, en indian i stan” å då hade mina anonyma dagar varit över

 8. 8 Johan

  Ja, nu ser du ju ut som ett typiskt blekansikte 😛

 9. 9 anna

  vi odlade potatis i hinkar förra året, det funkade bra, eller det skulle ha funkat om vi hade satt dem i tid. vi var så sega så de blev bara 1 cm i diameter. men det blev en massa små potatisar.
  det är synd faktiskt att det är så tungt med jord, vi återanvänder från förra året men får då istället en massa andra växter som tar över tomaterna. istället har vi en massa ogräs..

 10. 10 Johan

  Oj! Köpte ni sättpotatis och isåfall var och för hur mycket? När satte ni potatisen? Jo, det är förbaskat tråkigt att jord väger så mycket. Och det är lite tråkigt att inte ha egen bil också!

 11. 11 anna

  vi fick några sättpotatisar av mamma. jag vet inte vad de kan kosta, men de borde inte vara så dyra tycker jag. vi satte nog potatisarna i juli eller augusti, aldelles försent alltså. om vi ska göra det i år ska vi nog göra det tidigare, men jag vet inte när man ska, maj-juni kanske?

 12. 12 Johan

  Farmor sa att man kunde sätta redan nu, och jag gillar sånt man kan sätta redan nu 🙂 Så länge det inte är frost borde det väl fungera? För att vara helt säker kan man kanske ta in hinkarna över natten? Jag tror att Amaya och jag skall ta oss en promenad till plantagen imorgon. Jag vet inte vilka som skulle sälja sättpotatis annars?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: