Långpromenad

02Maj08

Idag har Amaya och jag varit på långpromenad till IKEA i det kvava vädret. Som tur är började det aldrig regna. Anledningen till att vi gick dit var att Amaya har fått så mycket värmeutslag så att vi tänkte att hon skulle få lufta. Men tar vi av henne blöjan och hon inte har någonstans att uträtta sina behov så kanske hon tror att det är ok att bajsa och kissa överallt. Det var min teori iallafall. Jag var som vanligt fjantigt ekonomioptimistisk och trodde att en potta kostade väl en 50:- högst – det är ju ändå bara en bit plast. Men tji fick jag. Den klassiska babybjörn kostar 169:-! Och det finns varianter på samma märke som går ända upp till 500:-! Dessa skall det tydligen finnas en avtagbar del på så att man kan lättare kan göra rent pottan. Men vad är problemet med att göra ren den? Det hamnar kiss och bajs i en hålighet, så sköljer man ur det. Det är väl inget krångligt? Det finns pottor som spelar musik och tutar fram fanfarer när barnet gjort något i pottan. Någon sådan ville vi inte ha. Inte heller någon flashig babybjörn. Jag gjorde ett försök på IKEA och hittade en för 19:-! Bilden till vänster är babybjörn och pottan till höger är IKEAS. Jag förstår inte att det skall vara så dyrt.

Plast är något IKEA ofta säljer billigt. De bästa, billigaste och snyggaste krukorna tycker jag finns på IKEA. Papperskorgen FNISS för 19:- är perfekt att ha en 2 meter hög tomatplanta i. Men istället för att köpa fler FNISS har jag köpt på mig lådan LÅDIS i år. Lådorna kostar halva priset av FNISS och ser mycket trevliga ut då de är kantiga. Jag tror att det kan komma att se mycket fint ut med chiliträd i sådana. Dessutom är de nog perfekta att odla större mängder kryddor i. Idag skall jag så kamomill i en sådan.2 Responses to “Långpromenad”

  1. 1 teresa

    visst är det bra med IKEA?! de har så fyndiga namn på sina produkter dessutom. lådis är ett bra exempel. bland biokronorsmjukisarna kan man ibland göra fynd. iggy och piggy kott kostade bara nio kr styck

  2. 2 anna

    tur att ikea finns! vi har fyndat mycket bra där också. många bra hyllor som kostar 39 med allt, sånt man hänger upp dem i, skruvar och hyllan. på andra ställen kan bara hyllan kosta runt 100..


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


<span>%d</span> bloggare gillar detta: