Vårstädning

03Maj08

Idag trotsade jag min allergi från helvetet och vårstädade balkongen. Jag har ett väldigt frustrerande kli i ögonen. Trots att jag fått nya ögondroppar då mina gamla inte fungerar längre så fungerade inte de heller. Jag är irriterad ofta. Dessutom kliade det i min näsa och jag var täppt plus att det växte fram en massa nässelutslag som kliade något djävulskt.

Jag har fått något väldigt självdestruktivt i mig och låtit tomaterna stått utomhus dygnet runt i snart en vecka nu. De har mått bra och trivts, men vilken dag som helst kan det ju bli frost. Jag håller koll på smhi-rapporterna dagligen för att se vad natten skall hålla för temperatur. Men en morgon när jag vaknar kan jag ju mötas av att alla mina tomater dött. Jag vet inte varför jag gör såhär. Förmodligen för att jag är för lat för att springa med alla hinkar in och ut varje morgon och kväll.

Nå, här kommer bilder i alla fall:

Vad jag minns har vi en 16m2 stor balkong. Den är väldigt stor!

Den nuvarande lilla hörnan med plantor. Som senare skall utvidgas till att täcka 75% av balkongen! Lägg märke till Amayas egen stol.

Gul körsbärstomat och hinkar med potatis

Oregon Spring och Tumbler som borde få omplanteras snart. Under en pepparmynta och en liten, liten ask med lite, lite persilja.7 Responses to “Vårstädning”

 1. 1 Ninni

  Så fint du har gjort det Johan. Ser väldigt trevlig och välordnat ut. Det är verkligen en jättebalkong ni har, jag skulle lätt byta ut min scen/altan mot er inbyggda!

 2. 2 Ninni

  Är det Lecakulor du lagt i tomathinkarna, måste man det?

 3. 3 anna

  16 meter.. jösses. vi har nog 6 meter men skulle vilja ha en större 🙂
  vi har också låtit våra tomater stå ute. peter är för lat att ta in dem och jag har fått så ont i ryggen. men de verkar klara sig här också, som tur är! en del stälelr vi in i växthuset och en del får bara stå, men det borde väl inte bli något mer frost nu..

 4. 4 teresa

  alltså, det är inte 16 utan 12. somliga ”måste alltid överdriva” personer kan aldrig minnas det. min sthlmslägenhet var 18 så det hade varit festligt om balkongen varit nästan lika stor 🙂

 5. 5 Johan

  Jo, det är lecakulor. Man måste inte alls ha det. Jag har det mest för att det är snyggt. När man vattnar så blir det inte fula gropar. Men det har nog någon annan funktion också. Jorden håller sig fuktigare längre?

 6. 6 Johan

  Ja ja, den kanske inte är 16kvm, men den känns som 16!

  Vilken tur att ni inte heller tar in tomaterna. Då kan vi ha krissamtal med varandra när de har dött, och ingen behöver skratta och visa upp sina 30st glada och pigga plantor och säga att den andra är en sopa.

  Enligt smhi-rapporten skall det bara bli 4 plusgrader natten till tisdag. Det kan vara dagen då tomaterna dog!

 7. 7 teresa

  då tycker jag att du natten i fråga bär in dina älskade tomatplantor. dom kan stå i vardagsrummet och vänta på bättre tider. på det viset slipper någon dö!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: