Jakten på det försvunna antihistaminet

06Maj08

Så har jag nu fått prata med min läkare. Han lät lika likgiltig som sist jag träffade honom. Det kan vara för att han har problem med svenska språket och inte riktigt vet hur man lägger tonvikt på vissa ord, men för en som inte är språkforskare eller sociolog uppfattar jag honom som rätt dryg. Jag ska få nya tabletter. Snabbt förklarade han per telefon att de andra antihistaminpreparaten (till skillnad från Aerius som jag tar idag) gör att man blir väldigt trött då de också innehåller en ”Sedativ”. Det visste jag ju redan och det är anledningen till att jag inte använder dessa. När jag undrade om dessa preparat innehöll några substanser som verkade på något annat sätt än Aerius sa han bara att alla innehåller antihistaminer. Det kunde jag väl ändå ha förstått. Men då hans ton var så dryg brydde jag mig inte om att diskutera detta vidare. Något som jag inte har lust med är att ta något som är ”lugnande vid insomningsbesvär”. De senaste dagarna har det varit omöjligt att fokusera på min matematik och med dessa omtöcknande tabletter lär det inte bli så mycket bättre. Kanske kan man motverka detta på något sätt, med hjälp av träning, kaffe eller liknande, men jag har inte råd att chansa. Å andra sidan fungerar jag inte som jag mår i nuläget heller. Det är sannerligen en fråga om pest eller kolera. Dessutom har vi en mycket ansträngd budget som inte tillåter några utsvävningar i form av tablettutprövning till självkostnad. Jag kan inte ens drömma om vad dessa läkemedel kostar. Jag skall även få mitt tredje märke ögondroppar nu – Lomudal.

Enligt vad jag läst mig till bör man remitteras till en specialist på området när antihistaminerna inte fungerar tillfredsställande. Hoppas att min läkare också läst detta.

I ett smärre paniskt tillstånd försökte jag, under tiden han snabbt försökte avsluta samtalet, fråga vad som händer om dessa preparat inte fungerar. På det svarade han att då skall vi boka en ny telefontid. Och det känns ju skönt. För är det något som hjälper mig i mitt eländiga tillstånd så är det dessa telefontider.2 Responses to “Jakten på det försvunna antihistaminet”

  1. 1 teresa

    det kan också vara lite skönt att vara lugn. du blir ju lätt uppstressad 🙂 kanske kommer vi nu kunna åka buss tvärs genom hela uppsala!

  2. 2 anna

    alltså läkare och remisser funkar inte alltid jättebra.. det komemr säkert funka och du komemr få en remiss lagom till hösten. jag har dåliga erfarenheter därför är jag så sur. peter har någon medicin som heter acura men jag vet inte vad den innehåller. jag är ganska dålig på pollentabletter, jag har turen att inte ha allergi. hoppas det löser sig iaf, och att han inte är så dryg som han låter.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


<span>%d</span> bloggare gillar detta: