Jordgubbar

21Maj08

Idag var jag hos mamma och läste på mitt sista mattekapitel; exponentialfunktioner heter det. Det är väldigt roligt med matte tycker jag. Det tyckte jag verkligen inte i grundskolan eller på gymnasiet. Men det är också mycket tråkigt när man kör fast och det är någon liten minigrejj som man har missat och inte snabbt kan fråga en lärare och gå vidare eftersom man läser på distans. Hursomhelst så kom mamma in med en hink med jordgubbar som hennes snälla granne Annika hade lämnat utanför hennes dörr och tyckte att jag skulle ha. Jag blev jätteglad. Hon hade tydligen grävt upp plantor i en skogsdunge i närheten och planterat i en praktisk hink. Skillnaden mellan dessa plantor, som skulle kunna vara äldre än min nuvarande kropp, och de jag sått från frön är enorm! De är hur stora som helst! Undrar hur jag skall lösa det med dessa revor? Jag har blivit tipsad om att ställa en låda med jord under för att få dem att expandera. Kanske gör jag så.

Jag bifogar två bilder:3 Responses to “Jordgubbar”

  1. 1 teresa

    din farfar kanske kan komma hit och bygga en praktisk jordgubbskruka. nu när vi har en riktigt mild ost kan han nog inte säga nej!

  2. 2 Johan

    Ha ha ha, av trä kanske? Han lär gill a osten! Men vi har den ju inte riktigt än.

  3. 3 teresa

    nej det är sant! du och amaya kan hämta den imorgon när jag är och ser vildanden. ni kan knacka på hos din mor och säga; vi kan ta en smörgås! sen sätter ni er och låter er serveras. efteråt tar ni mer er osten hem. en perfekt plan.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: