Flygskatan och nässlans magiska kraft

25Maj08

Vi tog samma kvällspromenad idag och på en av trädgårdarna, den där de tidigare satt i hammock och såg på storbildstv utomhus, höll tre fasaner på med någon form av parningsfight. Senare stötte vi på den färgglada fasanen vid ett fält längre bort. Eller så var det en annan. Men den var i vilket fall färgglad.

Vi har plockat nässlor och införskaffat en massa krukor som vi skall plantera hejdlösa mängder med extrabasilika i. Nässelplock har vi som avsikt att fortsätta med varje kväll så att vi får ett lager med fryst och torkad sådan. Vad jag har läst mig till så är nässlan den näringsrikaste bladgrönsaken vi har i Sverige. Och den är nästintill outsinlig när det gäller dess läkeanvändningsområden. Läs mer om denna fenomenala växt här.

Jag måste även hävda att jag är en synnerligen avancerad fågelfotograf och bifogar därför en bild på en flygande skata. Jag kallar den ”flygskatan”.2 Responses to “Flygskatan och nässlans magiska kraft”

  1. 1 teresa

    som ditt största fan skulle jag råda dig att kalla mästerverket för ” skata i skymmning” men det är bara ett tips förstås. fasanbilden skulle kunna kallas ”fasanromantik” eller dylikt. det här med nässlorna känns verkligen som vår grej. jag slår vad om att jag slipper äta neferex om vi sammlar på oss ett tillräckligt stort lager med den fantastiska nässlan!

  2. 2 Johan

    Jag antar att du får bli min musa! Du får döpa dessa fantastiska bilder och jag tar åt mig äran. Fasanromantik var det mest romantiska jag någonsin hört!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: