Odlingsuppdatering!

26Maj08

Såhär ser det ut på balkongen nu. Det är enorm platsbrist! Jag är av den bestämda åsikten att vi också skall ha något ställe att sitta på och tycker att utrymmet bakom balkongdörren räcker gott åt plantorna, men jag tror nog att litet av utrymmet åt andra sidan också kommer att behövas.

Såhär ser det ut i hobbyrummet. Detta är tomater och väldigt många olika kryddor. De skall också försöka få plats ute på balkongen!


Här är bild på några paprikafrukter som precis börjar bildas i köket. Vi har odling där med! En väldigt prunkande basilikaodling om jag får säga det själv. Nu kom jag på mig själv med att jag borde ha fotat det utrymmet också, men det får bli en annan gång. Paprikan är Chocolate Sweet, och det var den jag klagade på i början av årets sådd för att den grodde för långsamt. Och visst gjorde den det. Jag har inte speciellt många av den, men den som stått i köket mår mycket bra och har stora fina gröna blad och är tät, buskig och har väldigt många små frukter på gång 🙂Avslutningsvis visar jag en bild på en riktigt stor larv som följde med en kasse med jord som jag fick av farmor och farfar. När jag skulle öppna den för att plantera med såg jag att det var massor med små, svarta maskar i. Jag minns dem tydligt från min barndom och från farmors trädgård, men jag tyckte verkligen inte att de passade på min balkong. Det kan ha varit dumt, men jag kastade hela sopsäcken och vet inte om jag kommer att våga berätta det för farmor och farfar. Stora larver av denna sort är också typiska Björklinge-larver från min barndoms farmor och farfar-tillhåll. Den fick åka iväg ner i buskarna utanför balkongen istället.13 Responses to “Odlingsuppdatering!”

 1. 1 Ninni

  Jaha och var har du tänkt att vi ska sova då? Förbjudna rummet har ju redan fullt av gäster…..vi tänkte ju åka upp redan på onsdag kväll för att slippa gå upp i ottan!

  Men det prunkar onekligen hos er – undrar om jag klarar av att axla ansvaret även för växtligheten. Amaya är ju en baggis att ta hand om jämför t med alla växter.

 2. 2 teresa

  det har du rätt i, jag skulle aldrig byta amaya ansvar mot växtansvar ( nu lät det somm att johan ej tar hand om amaya, så är ej fallet) jag tror att det är bästa att vi byter bostad på onsdagkvällen. då får vi närmare också och kan promenera upp till akademiska. fö. vill jag berätta att jag har gjort svennsonrätten färsfyllda crepes och att det blev riktigt mumsigt! var tvingad att lufta detta

 3. 3 teresa

  jag har bara tuggat på min crepe och är fortfarande förvirrad av hunger. därav alla skrivfel 🙂

 4. 4 Johan

  Ha ha ha, min plan är att alla plantor får komma ut innan onsdagen. SMHI utlovar bra nattemperatur tills dess. Det är ju ändå juni då! Så ni kan sova gott var ni än sover och ni behöver inte tänka på några plantor då de har så pass stora krukor att de inte behöver vattnas alls. Jag tror inte att jag kommer ligga över på sjukhuset så länge heller då vi inte har råd med det lyxhotellet!

 5. 5 Ninni

  Teresa: bra idé att byta bostad på onsdag,då får jag lite piska på ryggen att byta lakan med! Men gå…..med all packning? Crepes är otroligt gott – jag äter gärna med svamp eller räkstuvning. Mums!

  Johan: ja men EN HEL natt kan du väl unna er? Eller tänker du komma dinglande nånstans vid tre och tro att du får betala halva priset? Jag har ju lovat att ni får en natt av mig istället för blommor ju.
  Du får sova hur många nätter du vill – men på fredag vill jag att du visar dig för Amaya en stund – vill ej att hon ska bli inåtvänd och sorgsen.

 6. 6 teresa

  dessutom måste du komma hem och förbereda amaya på att hon ska få/har fått ett syskon som man inte får peta i ögat!

 7. 7 Ninni

  Ni är fortfarande uppe? Se till att Amaya behåller den här dygnsrytmen – passar mig perfekt. Men nu ska jag i alla fall gå och lägga mig – med Jens Lapidus. God natt!

 8. 8 teresa

  jag tror att det främst är ni (du och erik) som kommer bli inåtvända och sorgsna om johan inte kommer hem 🙂

 9. 9 Johan

  Såklart kommer jag sova en natt på sjukhuset, men jag är också lite orolig för hur Amaya kommer att ta det. Därför är min största anledning att dra mig hemåt att se så att Amaya har det bra och inte saknar oss för mycket. Men jag tänker åka med henne upp till ackis och hälsa på det nya barnet. Jag tänker en hel del på Teresa också, och hur jobbigt hon hade det med sin överkänslighet mot morfinet och att hon kräktes så mycket 😦 Har jag betalat för en natt tänker jag i alla fall äta maten och ta med mig ett tjog varmchokladspulver hem.

 10. 10 anna

  oj vad stora era plantor är, framför allt paprikorna! våra har nog blivit deprimerade av all kyla ute, de är små,. och bara en tomat har fått blommor..
  annars liknar våra balkonger varandra 🙂 vi har inte heller någonstans att sitta, men jag gör mitt bästa, för peter är det inte lika viktigt, han vill hellre ha en massa planteringar 🙂

 11. 11 Johan

  Ninni – Jag har tänkt så mycket på din sista kommentar och förstår den inte! Menade du att Amaya är uppe vid ett-tiden på natten? Det är hon ju inte! Eller menar du att Amayas dygnsrytm är bra för att hon inte kliver upp 01.00? Min teori är att du var trött när du skrev det 😉

  Anna – Jag planterade ju tidigare än er också. Det mesta satte jag i början av februari redan. Så jag tror inte att era paprikor är extra ledsna! Mina tomater är däremot ledsna så jag är tvungen att ha dom inomhus fortfarande då nattemperaturen ligger runt +6 grader bra 😦 Jag antar att era tomater är tåligare då ni kanske var mer noga med avhärdningen. Mina var så stora när jag ställde ut dom så att jag orkade helt enkelt inte bära in och ut dom hela tiden. Men jag har fortfarande lite hopp om deras liv!

 12. 12 Ninni

  Om Amayas dygnsrytm menar jag: hon sover länge på morgonen så man sitta uppe på natten utan att bli väckt alltför tidigt. De flesta barn kliver ju upp i ottan – du tyckte att 05.00 var en bra tid att gå upp och leka och då var det bara att gå och lägga sig efter Bolibompa för att orka.

 13. 13 Johan

  Ah, då förstår jag 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: