Tillbakablickar

29Maj08

10 juni 2007

Såhär såg balkongodlingen ut då. Fem tomatplantor som inte var större än 20-30cm. Några små, små kryddväxter och begynnelser till blommor i miniväxthuset.

27 juni 2007

De fem små plantorna har blivit något större och växtligheten i miniväxthuset likaså.

7 juli 2007

Den sista bilden jag tog för säsongen tyvärr. Men på några närbilder jag har så är frukterna inte ännu mogna, utan ca5 cm i diameter. Lägg märke till hur mycket icke-odlingsyta som fanns då! Jag tyckte att det kändes som man hade hur mycket plantor som helst då.

Det blev ca ett kilo tomater som var av blandad mognad. Tråkigt nog så provåt jag den första när hösten hade satt in och de var kalla. Det var ingen hit. Annars skulle sorten (Dansk Export) vara en klassisk god tomat. De halvmogna tomaterna sparades i en plastkasse som lades undan i ett hörn någonstans och blev bortglömda. När de hittades var de fulla av bruna fläckar och var helt mjuka. I år skall jag ta tillvara på precis allt! Av de dryga 20 basilikakrukorna ska det bli minst en pesto gjord och vi skall lyxa med färsk basilika ofta! Jag skall göra minst en salsa på egen odlad tomat, paprika och chili. Minst en burk med chilipulver och en hel del chilisås!One Response to “Tillbakablickar”

  1. 1 teresa

    det var bättre förr?!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: