Teresa och Wairas nalkande hemkomst

06Jun08

Nu är jag precis hemkommen med Amaya från BB. Det var en jäkla färd i värmen, men vi promenerade i skuggan så att det funkade rätt ok ändå. Jag är supervirrig och lyckades glömma allt. Jag hade ställt skötväskan och Amayas stora nappflaska på hatthyllan för att jag skulle ta med, men kom på vid bussen att jag hade glömt allt. Så jag var tvungen att köpa en ny flaska på apoteket på sjukhuset. Den fyllde jag med smarrig osötad saft och Amaya lapade i sig. När hon sedan ställde sig i ”bajsposition” var jag på väg att byta på henne. Då insåg jag att blöjorna låg i skötväskan. Kvickt sprang jag ut och frågade om de hade blöjor för så stora barn, men det hade de inte. Så Amaya och jag fick springa iväg till apoteket igen för att köpa blöjor. Där hade de bara blöjor för prematurbarn. Jag försökte tillverka blöjor av blodskydd, papperslakan etc, men de funkade inget vidare. Tillslut gav jag upp och var tvungen att låta Amaya kissa fritt. Det gjorde hon också efter sin stora flaska med saft. Så jag sprang runt och torkade upp kiss från golvet och lyfte upp Amaya från hennes halkrelaterade kissolyckor. Hon var inte så superintresserad av Waira, men imorgon kanske det blir andra bullar då jag precis fått reda på att Teresa blivit utskriven! Det måste vara rekord i återhämtning från kejsarsnitt! Nu återstår att vänta på min mor som skall komma hit och passa Amaya medan jag tar bussen till sjukhuset. Vi åker taxi hem sen och allt går förhoppningsvis bra.2 Responses to “Teresa och Wairas nalkande hemkomst”

  1. 1 Ninni

    Jag, farmor kom, stekte pannkakor och umgicks med Amaya medan vi väntade med stor spänning på resten av familjen. Johan kom först med den den lilla nya familjemedlemmen som är så underbar så det är inte sant. Teresa kom sen lite lätt vaggande och böjd men otroligt pigg och fräsch! Jag som själv är förlöst med snitt två ggr fattar inte att hon är hemma redan dagen efter…..men det är bra att hon är hemma. BB är inget vilohem – man får mera hjälp hemma av familjen.

    Jag fick också till min stora glädje dela deras första stund med hela familjen samlad. Det var magiskt att se Amaya krypa upp och sätta sig bredvid mamma och lillasyster. Tack Johan och Teresa för det!

    Tog emot att lämna er men ville ju att ni skulle få vara själva första kvällen. Det kommer fler dagar och kvällar som jag kan få träffa mina fina barnbarn.

  2. 2 Johan

    Vad fint att du skrev fortsättningen 🙂 Vår dörr står öppen så det är bara att komma när du vill!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: