Waira mitt i natten

08Jun08

Stackars Waira får kamerablixtar på sig mitt i natten.

Just nu kretsar våra tankar kring nyköp av barnvagn. Skall vi ha en syskonvagn, sittvagn och bärsele eller sittvagn och liggvagn? Den som kommer med bäst tips vinner ett pris*!

*Som är äran.11 Responses to “Waira mitt i natten”

 1. 1 anna

  vilken söt bebis! jag är mycket sugen på att vinna något, jag gör det aldrig. jag skulle nog föredra en syskonvagn, där amaya kan sitta och waira ligga. då får ni massa plats under vagnen där ni kan ha en massa mat som ni glömmer betala. och så är vagnpengarna insparade 🙂
  nej, men kolla blocket. jag tror det blir meckigt med bärsele hela tiden. ryggont liksom.

 2. 2 Ninni

  Är det prisutdelning på gång så vill jag vara med 😀

  Jag röstar för syskonvagn. Varför?

  1. Då kan även farmor och mormor gå ut med båda barnen, vi vill/kan inte bära Waira i bärsele.

  2. Bärsele är överreklamerat precis som sjalen, inte alls så roligt. Tro mig, jag har provat och den är bäst inomhus. Det är inte alltid fint väder….I vinter är det skönt att kunna bädda ner båda barnen i åkpåsen och under sufflett.

  3. Du kan aldrig ta ett bloss med barn på magen. Jo, jag vet att du ska sluta men som du vet är det förbaskat svårt och inte ngt tungt vägande skäl för att du ska ha Waira på magen.

  4. Amaya ska börja som dagbarn och hur gör du om du ska ha båda barnen med dig hem? Jo, jag vet också att det är meningen att Teresa ska hämta efter skolan. Men, ibland så pågår skolan längre och ni har bara 15 tim omsorg/vecka och inte en minut längre…

  5. Det är skönt att kunna lägga ifrån sig Waira i vagnen så hon inte är i Amayahöjd. Dessutom så vet ni att det kommar dagar då man är trött på att bära och vill vara lite för sig själv. Självklart älskar man sina barn men inte 24 timmar om dygnet.

  Hoppas jag vinner det stora priset!!

 3. 3 Johan

  anna: Vi har kollat blocket en del och blir helt snurriga av alla vagnar. Jag skulle vilja ha en personlig barnvagnscoach som snabbt kunde kolla igenom annonserna och säga direkt vilken som är bäst och mest prisvärd. Vi har ingen tid att bli barnvagnsexperter 😦 Det enda vi vet är att vagnen vi har nu är en sån vagn vi inte vill ha! Mest av allt vill man ju ha en ny (vem vill inte det?) så att man vet att man kan gå tillbaka till affären och reklamera den om det skulle vara något fel på den. Men såna pengar har inte vanliga människor som Teresa och jag 😦

  P.S. Du har vunnit! D.S

  ninni:

  1. Att bära Waira i bärsele väger mindre än en liten ryggsäck!

  2. Jag håller med om vinterargumentet. Det skulle kännas skönare att lägga ner Waira i en varm vagn i kylan.

  3. Jag röker aldrig när jag promenerar själv med Amaya och kommer inte att göra, så det argumentet fungerar inte riktigt. Fast å andra sidan blir det då Teresa som får bära Waira när vi promenerar tillsammans, vilket faktiskt gick bra de första månaderna med Amaya utan att hon fick några fysiska besvär av det.

  4. Jag tar med en vagn till Amaya och bärselen på magen!

  5. Avlastningsargumentet håller jag också med om.

  Ett problem med syskonvagn är att det blir förbannat bökigt i affärer. Igår drog jag ner massor med saker från hyllor på en affär och det blir nästintill omöjligt att styra bort Amaya från hyllor, när hon vill plocka ner saker från dom. Det kommer också blir bökigt på buss och annan kollektivtrafik.

  Ett annat är att Amaya aldrig i livet kommer vilja sitta vänd mot oss i syskonvagnen. Så de första månaderna kommer bli jättejobbiga då Amaya kommer försöka hänga sig över till andra sidan. Detta skulle lösas genom att köpa en sån vagn där spädbarnet är vänt mot en och småbarnet är vänt ifrån en, men såna vagnar är mycket svåra att hitta för ett ok pris begagnat. Sen kommer jag inte på något mer negativt tror jag.

  P.S. Du har också vunnit! D.S

 4. 4 Ninni

  Har som du också funderat över framåtvänd vagn och Amaya och kommit fram till: Amaya blir större och större och kommer att kunna funka i vagn utan sele. Då kommer hon att stå på knäna och hänga över ryggstödet och se världen från det håll hon vill.
  Annas argument med stor varukorg tycker jag var mycket bra. Två paket blöjor tar plats och ni kanske dessutom behöver köpa lite livsmedel 😉

  Tack för vinsten, jag sträcker på mig och känner äran.

 5. 5 anna

  jo vagn är en hel vetskap. vi hade nog sjukt tur med våran. den funkar jättebra (peppar peppar). man ska ha tur på blocket och hitta någon som bara vill bli av med sin, och kan tänka sig sälja den för ett par hundra. jag hade inte tur. det var skicklighet bakom 🙂 jag satt och kollade typ en gång i timmen flera veckor. sjukt tråkigt. hoppas ni har bättre flyt.
  om ni vill ha en ny kanske man kan ta det på avbetalning?

 6. 6 teresa

  jag vet inte om jag kan vinna pris fast jag tillhör familjen. jag provar med ett motargument. syskonvagn har nästan aldrig stor korg under. snarare minimal eller ingen. dessutom känns det som att man får skära ner mer på kvaliteten när det handlar om så dyra gregor. om ni förstår hur jag menar?!

 7. 7 anna

  en ståplatta till stackars amaya kanske? och ha vagnen ni har ni. fast det blir nog jobbigt för henne.
  annars kanske köpa en liten sulky (de brukar bara kosta några hundra) till amaya men då måste ni vara 2 om ni ska ut med båda.. knepigt det där. jag ska fråga mamma hur de gjorde. det är ju 1 år och 9 månader mellan mig o jenny, så det är nästan som mellan amaya och waira.

 8. 8 anna

  mamma hälsar och säger att jenny låg i liggvagn och jag satt på en stol som man kunde skruva fast ovanpå liggvagnen när vi var små.

 9. 9 Johan

  Jag tror numera på liggvagn + sittvagn. Och sedan liggvagn + ståplatta. Personalen på babyland har gett mig ovärderlig info! Tack för att du hörde med din mor!

 10. 10 Ninni

  Ja den där stolen ja. Finns de inte längre? Du vet jag har talat med dig om den förut. Ann hade sån till Elin när Martin var liten och låg i liggvagn.

 11. 11 Dopplereffekter

  va fin hon är!! wow,grattis en än gändg 😀 ses snart dude.kram


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: