Identitetskort

06Nov08

johanid1Eftersom jag är tvungen att styrka min identitet med hjälp av ett litet plastkort så måste jag betala en del pengar för att få ett nytt sådant denna månad. Mitt går nämligen ut Nov 08. Och jag har inga pengar. På bilden är jag 17 år och skall precis åka till Indien för att påbörja mitt munkliv. Nu är jag tio år äldre och många tio kilo tjockare. Att jag inte har haft mer förstånd än att tjocka till mig när jag skall skaffa mitt id-kort. Nu kommer jag att i tio år framöver skämmas för att jag är så tjock på id-kortet (om jag nu blir smalare dvs!). Men vad jag har förstått så kan man skaffa sig ett nytt när man vill om man skulle vilja ändra fotografi. Det kommer i vilket fall bli dyrt.5 Responses to “Identitetskort”

 1. 1 Mamma

  Du har inget giltigt pass? Jag har kört med det sen i maj…..

  Rackarns vad du är lik din bror på den bilden – ser ut som om du är fjorton även du!
  Så glad jag är nu över att din starka övertygelse fick dig att se världen och vara med om mer än jag varit under hela mitt 52-åriga liv.

  Skit i skalet nu Johan – det som finns under är underbart! Du har uträttat två stordåd på väldigt kort tid – du fixar resten också men kanske inte före jul!

 2. 2 moksa108

  Du talar visa ord kära mor!

  Bhagavad-gita kapitel 2 vers 13:

  ”Såsom den i kroppen fängslade andesjälen ständigt vandrar i denna kropp, från barndom till ungdom och ålderdom, så vandrar andesjälen också in i en annan kropp vid döden. Den besinningsfulle förvillas ej av en sådan förändring.”

  Jag antar att jag måste bli tillräckligt besinningsfull bara 😉

 3. 3 Mamma

  Så sant, så sant…..

 4. Se på IDkortet som ett före-efter foto. När folk ser det så kommer dom att fråga dig hur du blev smal och smärt som en ren. Och så får du stolt berätta det. 🙂 Kul med akrylfärgerna. vad har du för planer? Är det till semestern? 🙂

  Häftig serie f.ö. Ett litet tips dock. Pratbubblorna läses från vänster till höger i västerländska serier. Så låt den personen som säger den första repliken i en ruta ha sin bubbla längst till vänster i den.

 5. 5 moksa108

  Jag hänger inte riktigt med på id-kortkommentaren. Alltså fotot på bloggen är på mig som 17-åring. Det är inte så jag ser ut nu! Det borde du väl veta!

  Jag tänkte måla chakras till att börja med. Alla chakras! Sen är min plan att antingen försöka kopiera gamla indiska allegorier eller om jag upptäcker min dolda konstnärliga talang – måla egna indiska allegorier 🙂 Jag är superpeppad, men också skitnervös. Så jag har en tom tavla ståendes på mitt staffli. Jag har inte ens vågat grundmåla.

  Jo, jag var så inställd på att måla av situationen som den såg ut, och mannen stod till vänster. Därför blev det snurrigt i mitt huvud och pratbubblorna skapade förvirring i mitt huvud även efter 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: