Matförgiftad

20Nov08

Igår natt gick jag och lade mig kl 00:00. Jag var inställd på att påbörja min träning på morgonen och vi hade planerat in så att Teresa skulle gå i väg och plugga inför sin tenta senare på dagen. Kl 02:00 vaknade jag av att magen mullrade något infernaliskt och jag kände mig väldigt illamående. Jag begav mig till toaletten och där öppnades alla helvetets portar på en gång och jag satt där i två timmar framöver. Jag var så trött att jag försökte luta huvudet mot tvättmaskinen för att få en blund, men uppkastningarna var för frekventa för att jag skulle ha en chans. På detta vis fortsatte det till kl 10. Efter detta blev jag ett paket med hög feber. Jag kunde överhuvudtaget inte röra mig. Hade en enorm ryggvärk som spred sig från svanken upp till skulderbladen och kunde inte ligga i samma ställning under speciellt lång tid. Och min stackars sambo vaknade till vid varje uppkastning då jag har en förmåga att vara rätt högljudd när jag kräks. Så hon fick knappt sova någonting heller.

Idag känner jag mig bättre och har ingen feber, men min kropp känns som ett ömt skal och jag har svårt att röra mig. Jag fyller på energi med blåbärssoppa och vätskeersättning och hoppas på att komma igen snarast.

Är det någon som förtjänar ett diplom så är det Teresa som har passat två små barn, varav ett dygnet-runt-gnälligt halvsjukt sådant. Och samtidigt orkat komma med vätska, hinkar och blöta handdukar. Hon är nu officiellt världens bästa förälder/sambo.

(Matförgiftningen skapades förmodligen av att dåliga champinjoner. Jag tycker egentligen inte alls om svamp, men Teresa gör det så jag tänkte att jag skulle ha i lite av den i tomatsåsen vi skulle äta till middag. Enligt henne hade vi bara en champinjon, men jag hittade 1 + 3 champinjoner. Och de övriga tre champinjoner som låg i en rätt fuktad påse var med all sannolikhet boven i dramat. Varken Amaya eller Teresa åt speciellt mycket av såsen. Jag tog en långpromenad på kvällen när Amaya hade somnat och åt sedan upp resten när jag kom hem – vilket var rätt mycket. Och där börjar katastrofen. Aldrig mer skall jag äta svamp, lök, vitlök, tomat eller oregano.)3 Responses to “Matförgiftad”

 1. 1 Mor

  Ja det låter riktigt ruskigt, Johan. Känner du dig lite bättre idag?
  Tröstekramar till hela familjen från mig.

 2. 2 teresa

  stackars stackarn! vi förtjänar båda ett pris. undrar vem som ska ge?!

 3. 3 moksa108

  Tack för medlidandet. Jag är rätt bra på att ömka själv, men det känns skönt när fler än jag förstår att jag är på väg att kasta in handduken!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: