Nytt efternamn

05Dec08

Vi är svinhuvudsugna på att skaffa ett helt nytt efternamn. Det känns roligare så om man skall gifta sig exempelvis. Då behöver ingen välja bort sitt namn till förmån för sin partners efternamn. Jag har en gammal släkting som släktforskat mycket och som det verkar har vi en del adliga namn i släkten. De är ju mycket karismatiska, men såklart blåa och illaluktande. Har läst på internetforum om adliga människor som förgrymmas över att man kan göra på detta vis – ta sig ett adligt namn trots att man inte är adlig i rakt nedstigande manligt led. Därför blir det extra kul att skaffa ett sådant – för att uppröra adeln! ”Printzenstierna” och ”Svinhufvud af Qvalstad” är två jag har hittat. Det senare lär bädda för ret resten av livet. Annars kan man ju hitta på ett eget efternamn och latinisera. Det är tydligen upsaliensisk tradition. Att latinisera alltså. Svenssonus!

(Obs: vapenskölden på bilden är den faktiska Svinhufvud af Qvalstads vapensköld! Ha ha ha :D)One Response to “Nytt efternamn”

  1. 1 annaspango

    haha.. jag gilalr det. vi har funderat på sandö, som är en sammanslagning av våra namn. men det där, det är lite fräckare, och mycket roligare 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: