Luktagott

19Feb09

stopanimaltestingVi har i familjen bestämt oss för att sluta använda djurtestade produkter. När vi skall kasta ett öga på vilka produkter som är ok på varuhuset så inser vi att det inte finns en enda!!! Den enda stora kedjan som säljer icke-djurtestade produkter är The Body Shop. Det finns en del andra små märken som jag aldrig hört talas om. Här är hela listan. Är det inte konstigt? Jag hade aldrig kunnat tro att det var så här. Jag som har trivts så bra med att låta mina dreadskorvar formas med superbilliga schampon, men nu är det slut på det. Nu får dom lukta riktigt gott istället, och det kanske var just i rättan tid!3 Responses to “Luktagott”

  1. koolt initiativ! jag vill också! 😦

  2. 2 moksa108

    Finns inte body shop i Nypon? Det tråkiga är att det är förbannat dyrt bara. Och jag upptäckte precis att mitt schampo innehöll honung. Jag visste inte ens att det var möjligt. Så nu får jag hålla utkik efter ett honungsfritt schampo när jag har använt klart det här! Det kanske finns något algschampo? Tofuschampo? Samurajschampo? Chobitsschampo?

  3. Body Shop´s produkter är visserligen inte testade på djur, men de flesta innehåller animaliska ingredienser som honung, shellack (krossade löss) och lanolin (fett från fårull). Ett bättre alternativ är Lush, handgjorda grejer med tydlig veganmärkning från Vegan Society. Grymt bra grejer! Särskilt schampokakorna så man slipper bära hem onödigt vatten på flaska. Finns i de flesta större städer som Sthlm, Uppsala, Göteborg, Linköping… och på nätet på lush.se. Peace out!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: