Tofu & chips

24Feb09

fishchipsIdag åt vi Tofu & chips!

Tofu and chips för två

pommes frites, hemgjorda eller köpta
300 g fast tofu

3 msk citronsaft
lite vatten
ev. 0,5 tsk rökarom
salt, vitpeppar

0,5 dl vetemjöl
1 krm salt
1 krm vitpeppar
0,5 msk bakpulver
lite finmalen chili
2 msk citronsaft
1,5 dl porteröl

Skär tofun i centimetertjocka skivor och låt dem marinera minst en halvtimme i lite citronsaft, vatten, rökarom och salt och peppar. Blanda sedan ihop de torra ingredienserna till frityrsmeten. Vispa ner öl och citronsaft och se till att det inte blir några klumpar. Doppa tofun i smeten och fritera i fem minuter på 170 grader.

Servera med strips (med maltvinäger på), gröna ärter och tartarsås.

Tartarsås till två personer + som pålägg till tre smörgåsar frukosten efter
0,75 dl sojamjölk
3 msk citronsaft
2 tsk ättiksprit 12%
ca 1,5 dl matolja
2 msk dijonsenap
0,5 dl hackad kapris
0,5 dl finhackad smörgåsgurka
lite färsk gräslök
lite färsk persilja
salt, svartpeppar

Blanda sojamjölk, citronsaft, ättiksprit och dijonsenap och mixa några sekunder. Ha sen i matoljan och mixa så att majonnäsen blir tjock. Eventuellt behöver du ha i lite mer matolja. Blanda sen ner hackad kapris, smörgåsgurka och örter och smaka av med salt och peppar.

Receptet från Veganvrak.

Annonser


No Responses Yet to “Tofu & chips”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: