Veganrisotto

26Feb09

risottoIgår åt vi en riktigt, riktigt god risotto. Och trots att den var utan parmesan så smakade den väldigt gott! T har modifierat receptet en aning, men jag publicerar originalet här från Veganvrak. Med på bilden år vår ständigt tomma monki-sparbössa.

Risotto med soltorkade tomater, rucola och sojabönor 4 portioner
4 dl arborio- eller carnaroliris
1 liten gul lök
2 dl vitt vin
ca 1,2-1,5 l varm grönsaksbuljong
6 soltorkade tomater

3 dl kokta sojabönor
30 g grovhackad rucola
2 msk finhackad basilika
2 msk tofutti cream cheese med örter och vitlök
6 champinjoner
2 msk rostade pinjenötter
4 soltorkade tomater

Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull och hacka löken fint. Strimla de soltorkade tomaterna och fräs tillsammans med löken några minuter utan att det tar färg. Vänd ner riset och låt det bli torrt. Häll sedan på vinet och låt det ånga bort. Häll i varm buljong så att riset täcks, därefter tillsätter du en deciliter i taget tills risotton kokat klart, det tar runt 15-20 minuter. När den är klar vänder du ner sojabönorna, nästan all rucola, basilika och mjukost och blandar runt. Smaka av med salt och peppar. Kvarta champinjonerna och fräs dem några minuter. Strimla de återstående soltorkade tomaterna och servera risotton med champinjonerna, soltorkade tomater, några rucolablad och rostade pinjenötter.

Annonser


No Responses Yet to “Veganrisotto”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: