Do it yourself
Idag gjorde T egen seitan. Vad jag har förstått så äts det väldigt mycket seitan i Kina och används där som kycklingsubstitut. Man gör en deg på mjöl och vatten som man först tvättar bort stärkelsen ur och sedan sjuder i en timme. Det som återstår är då en fast klump med glutenprotein. Och på 100g så innehåller seitan ca 20g protein! Det är mer än det mesta jag har läst i alla fall. Men jag har heller inte läst så mycket. Jag gjorde för några dagar sedan bönburgare med hemmagjorda hamburgerbröd, hemmagjord hamburgerdressing och hemmagjord bearnaisesås. Allt veganskt! Den veganska hamburgerdressingen var helt klart mycket godare än köpt icke-vegansk.
Har man glömt att köpa sesamfrön så får man använda linfrön! Brödrecept här, Bearnaise och hamburgerdressing här och bönburgare här.
Seitandegen sjudandes i grytan.
Uppskurna och redo att användas i matlagningen.
The power of seitan! Tagliatelle och broccolisås med bjäst.
Filed under: Uncategorized | 4 Comments
tänk så duktiga vi är på att laga och fota mat. vi kanske borde ägna oss åt det på heltid du och jag?!
det var ju jag som sa det där, inte du! så knasigt det blev 🙂
Ja, verkligen! Det vore ju perfekt om vi kunde det på heltid. Bara vi hade ett stativ och så pass mycket ryggradskunskap att vi kunde göra våra egna recept så tvivlar jag inte en sekund på att vi skulle kunna göra det!
jag kan bara hålla med. strongt att ni orkar! vi har ju bara ett barn men jag skulle aldrig orka göra så fin mat och ta så fina kort! snart kan ni säkert göra egna recept. det ser verkligen supersmaskigt ut 🙂