Tofubiffar med jordnötssås

20Mar09

mat1Tofun använde vi till att göra goda broccoli-biffar. Till det serverades en jordnöt/kokosnöt-sås. Det kändes som festmat trots att det var en vanlig torsdag. Jag kan tänka mig att vänja mig vid att ha det så lyxigt. Tofu är knasigt billigt om man gör det själv. 300g tofu kostar ca 5 :- att göra själv. Färsk broccoli och en gul lök så har man ungefär 10 biffar för ca 15:-.

Tofubiffar med broccoli:

100 g broccoli, inte den grova delen av stammen
1 lök
200 g tofu (färsk, inte burktofu)
1/2 dl mjöl
svartpeppar
olja till stekning

Lägg broccolin i kokande vatten, koka knappt 3 min, ta upp och hacka den fint. Finhacka löken och fräs i olja. Mosa tofun fint med gaffel. Blanda allt, krydda lite och forma till biffar som steks i olja. Ät med kokt potatis och sallad med vinegrett på, som du låter smitta av sig på biffarna. Eller pressa lite lime- eller citronsaft över dem. Krydda med mycket örtsalt också.

Jordnötssås Satay:

1/2 liten lök
150 g jordnötter
2 dl kokosmjölk
1 tsk gurkmeja
1/2-1 tsk sambal oelek
1-2 msk citronsaft
eventuellt soja

Finhacka nötterna i mixer. Finhacka löken. Stek lök i olja. Ha i resten och puttra 5 min. Tillsätt eventuellt lite soja om du vill ha mörkare färg eller saltare smak.

Båda recepten kommer ifrån kopandafoods.

Annonser


No Responses Yet to “Tofubiffar med jordnötssås”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: