Vegantvagning

21Mar09

lushgrejjerEfter tips från veganbidraget köpte vi så till slut en vegansk uppsättning hygienartiklar från Lush. Duschkräm, schampo och deodorant. De var överjävligt dyra, men verkar vara väldigt dryga. Inte duschkrämen dock (som jag inte ens vågar berätta vad den kostar). Men jag kom på en riktigt bra ekonomisk lösning på detta! Om man använder sig av en tvättsvamp så räcker det med några få droppar som hela tiden portionerar ut rikligt med skum så att det räcker till hela kroppen. Det knepet kanske du som läser redan visste, men jag visste det inte och fick en glad överraskning under min tvagning! För den som undrar kan jag berätta att alla tre produkter doftar ljuvligt.6 Responses to “Vegantvagning”

 1. 1 Tuss

  Vilken av klumparna är deodoranten? Den fyrkantiga? Vad förvarar man den i? Det finns ju burkar för schampoklumparna vet jag, men jag har inte sett några fyrkantiga.

 2. 2 moksa108

  Jo, det är den fyrkantiga. Jag har ingen aning om vad man förvarar den i. Jag tror att den fungerar att förvara i ingenting kanske?

 3. Tack för shout-outen! Wow, vad kul att ni hittade till Lush så snabbt. Och ni gjorde tre bra val på en gång ser vi! 😉 Deon fungerar finfint att förvara i ingenting, eller i en liten burk när man är ute och reser. Vi har använt oss av just den deo-typen i ett par år och den är grym! Faktiskt blir det inte dyrare att handla på Lush, det man dock måste tänka på är att låta t ex shampokakorna lufttorka mellan användnningarna och inte ligga fuktigt. Konventionella produkter innehåller mest vatten som ju blir dyrt (både för plånbok och planet) i längden att bära hem. Andra höjdare från Lush som vi varmt kan rekommendera är det citrusdoftande balsamet Veganese, fotcrémen Pied de Pepper, havssaltsschampot Big (på burk) och citrontvålen Bohemian. Peace!

 4. 4 moksa108

  Tack för tipsen! En dum fråga kanske, men hur lufttorkar man kakorna? Jo, jag upptäckte att både deo och schampo var väldigt dryga. Så nog kommer de att räcka länge 🙂

 5. *skrattar* Det där med lufttorka lät nog lite mer avancerat än det är… Bara så att man inte stänger in dem efter att man använt dem och de är fuktiga i en liten burk utan lägger dem att torka i luften typ på ett tvålfat eller något. Då håller de avsevärt mycket längre.

 6. 6 moksa108

  Ha ha, jag förstår.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: