Ingefära och citronkakor

13Apr09

Jag har inte uppdaterat bloggen på länge nu. Det beror inte på något annat än att jag har haft fullt upp och dåligt med pengar. Så det har inte funnits några luxuösa veganrätter att bjuda på eller annat händelserikt. Värt att nämnas är att jag har ett projekt att lägga trätrall på balkongen (som är 12kvm stor!). Eftersom vi som sagt har dåligt med pengar så har vi inte råd att lägga allt på en gång, så jag köper en 30x30cm stor bricka varje dag och får motion och pyssel. Det kommer ta någon månad men det är det värt! Idag hade vi besök och bjöd på veganbidragets superläckra ingefära och citronkakor. Jag brukar inte vara överförtjust i att äta kakor, men dessa var sannerligen something else. Prova dom själv – du kommer inte att bli besviken!

kakorStarka ingefärskakor med en hint av citron (12-15 st)

  • 100 gram vegetabiliskt margarin
  • 1 dl råsocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 msk mald ingefära
  • 1 ½ msk citronolja
  • ½ tsk bikarbonat

Dra på ugnen på 150 grader. Låt margarinet bli lite rumsvarmt. Blanda alla ingredienserna i en skål och jobba ihop till en deg som går att rulla. Skär cirka 12-15 skivor av degen och rulla till bollar. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper och platta till något. Grädda i mitten av ugnen cirka 17-20 minuter. Låt kakorna svalna ordentligt innan de flyttas från plåten.

Annonser


No Responses Yet to “Ingefära och citronkakor”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: