Tofu av sojamjöl

14Apr09

tofuNär vi senast skulle köpa sojabönor för att göra tofu fanns det inga. Istället valde vi att köpa sojamjöl för att se om det gick lika bra. Och det verkar ju gå utmärkt. Vi har fortfarande inte smakat tofun då den står i press, men sojamjöl är mycket billigare än bönor och det blir mycket mer sojamjölk av ett paket sojamjöl än det blir av sojabönor. Tofun blir dessutom mycket slätare och finare än den mer gryniga som blir till när man gör den av sojabönor. Dessutom förkortas tillverkningstiden med drygt 10 timmar! Uppdatering kommer när vi gjort biffar!

———–

biffBiffarna blev grymma! Och 2dl sojamjöl räckte till nästan dubbelt så mycket tofu än det förra receptet jag publicerade. Så nu är sojamjöl officiellt det nya svarta! Jag glömde att väga tofun men skall göra ny imorgon så jag uppdaterar då med exakt vikt och avancerade matematiska formler som berättar hur otroligt billigt det är att tillaga egen tofu. Dessutom kommer recept på dessa biffar som vi ätit i flera dagar dels pga ekonomiskt trångmål, dels för att dom är så grymt energirika och sist men inte minst för att dom är grymt goda!3 Responses to “Tofu av sojamjöl”

 1. spännande! och shit vilken snygg bild! är det egna robotar eller från internet?

  • 2 absolüt ॐ beginner

   Ja visst är dom snygga! Det verkar finnas såna samlarobjekt i Japan vad jag har förstått, men tyvärr äger jag ingen. Jag har gått baloobas och bara snott bilden rakt av!

 2. 3 em

  Hej,
  Det vore roligt att få ta del av ditt recept.

  När jag försökte igår blev det mycket stilig men komplett oätlig tofu. Den var kornig och smakade otäckt av sojamjölet. Kanske var det att mjölet var väldigt gammalt.

  Hur som helst, fantastisk blogg och jag ser fram mot kommande inlägg.

  Allt det bästa.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: