Godfather of exotica

27Apr09

Den senaste tiden har vi lyssnat en del på exotica här hemma. Vi har blivit så förtjusta så vi planerar att inreda hela hallen som en djungel. Igår hittade jag en person som kallade sig ”Korla Pandit”. Och han går tydligen under epitetet ”The godfather of Exotica”. Tufft tänkte jag och lyssnade vidare på hans orgelspelande och fascinerades av att vad jag trodde var någon form av congas i själva verket var Korla som skapade rytmer med hjälp av de låga oktaverna på orgeln. Men han var bra mycket tuffare än så visade det sig. Korla Pandit (1921-1998) förklarade att han föddes i New Dehli som son till en känd fransk sångerska och en brahmin-far. Under hela sin karriär hade han turban och droppade indiska visdomar. Två år efter hans död kom det fram att han inte alls var indier utan afro-amerikan och född i USA. Det är med förtjusning och ett visst obehag jag nu lyssnar på hans knasiga orgelklinkande.4 Responses to “Godfather of exotica”

  1. Åh, han är ju en hjälte som spelar i en helt egen division!!! Innan han dök upp som Korla Pandit gjorde han även karriär som mexikansk latinomusiker på 40-talets klubbscen i USA under namnet Juan Rolando. Snacka om att ge termen etnoqueer ett ansikte. Han är såå mäktig! Missa honom inte heller i Tim Burtons mästerverk Ed Wood där han dyker upp i rollen som sig själv… eller ja, som Korla Pandit iallafall. 😉

    • 2 absolüt ॐ beginner

      Det är så sjukt. Men samtidigt förtrollande!

  2. hej! jag väntar med spänning på hur det gick att göra tofu av sojamjöl! skriv om det snart!

  3. 4 absolüt ॐ beginner

    Det kommer! Jag har åter glömt att skriva upp vikten på den färdiga tofun, men skall göra en uppdatering så fort jag har gjort ny tofu! Mitt korta svar är att det går utmärkt att göra tofu av sojamjöl.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: