Förkylningen

29Aug09

För ganska många år sedan gick det en reklamfilm på tv där en man sitter med huvudet under en handduk och försöker lösa upp sina igenproppade bihålor med hjälp av hett vatten. Han tittar upp lidande och säger: ”Ni kvinnor snackar om att föda barn. Då skulle ni bara veta hur det är när en karl är riktigt förkyld!”

Jag tycker att den där klyschan är vidrig. När vilken man som helst mår piss av att vara sjuk så handlar det bara om att han är gnällig och mesig. Jag kan inte i mina vildaste fantasier förstå varför det skulle vara så att män blir extra ynkliga under förkylningar.

Nu är det skitsamma om jag är man eller kvinna, jag hatar verkligen att vara sjuk. Det är bland det absolut värsta jag vet. All min livskraft dräneras på några sekunder och allt blir nattsvart. Allt jag planerat att göra går inte att göra, och precis allt stannar upp. Det enda vettiga man kan göra är att ligga i sängen och titta i taket, alternativt sova om man lyckas med det. Det är en enda lång väntan som är så outhärdlig att det inte går att beskriva med ord. Jag blir garanterat superynklig och brukar ofta ställa mig in på att det är min sista stund i livet.

Imorgon, söndag, måste jag ha blivit feberfri så att jag orkar läsa inför föreläsningen på måndag. Och min dag på måndag går från 9-16. Och klockan 16 skall jag träffa min psykolog. Finns det en realistisk chans att jag kommer att klara detta? Tänk också på att det här garanterat inte kommer att vara den enda förkylningen denna höst. Förra höstterminen löste förkylningarna av varandra i månader.One Response to “Förkylningen”

  1. Se min senaste kommentar i det föregående blogginlägget. Gör nånting åt saken NU! (ja i alla fall på måndag, ring och beställ tid nånstans så du får reda ut vad du lider brist på i kroppen).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


<span>%d</span> bloggare gillar detta: