Mer timers

05Sep09

ensoHär är ännu en timer. Lite för digital för min smak, men tufft att den har enso-cirkeln som digital animation!

Här är en liten söt film om en meditationman som får en gåva i form av timern från tidigare inlägg:

Och här!!! En timer helt utan elektricitet!!! Den styrs av rökelsen!!! Nu är jag inget fan av att meditera med rökelse, men man kan ju alltid ändra sig. Själv idén är så genial att jag blir helt exalterad!16 Responses to “Mer timers”

 1. Analogt ska det vara!
  Digitala meditationstajmrar….
  Lika illa som att chanta mantran med hjälp av räkneklicker, i stället för radband.

 2. 2 absolüt ॐ beginner

  Jo, jag håller med dig. Räkneklicker är inget vidare. Men den där fina som ”meditationsmannen” får i present känns ändå trevlig tycker jag. Rent estetiskt tycker jag den vinner i alla fall. Eller nej, det gör nog den rökelsestyrda. Men då måste man sitta och andas in rökelse under meditationen. Ja, det är stora frågor detta. Kanske helt avgörande för ens upplysning 😉

 3. Varför inte göra på gammalt hederligt vis???
  Kan du berätta något om detta med denna meditation, vad det är som man ska ta tid på etc? Jag vet ingenting om det! Men i filmer har jag har sett skålar som munkar slår på så de plingar mycket vackert! Hur kan man byta ut det mot ett digitalt monster?

 4. 4 absolüt ॐ beginner

  Jo i en zendo (meditationssal) sitter det alltid en utvald person som leder meditationen och slår på skålen och håller koll på tid etc. Men om man sitter själv så blir det lite krångligt att slå på skålen, om man inte vill hyra in en munk etc. Man tar tid på hur länge man sitter helt enkelt. Exempelvis kanske man bestämmer sig för att sitta 30 minuter varje dag, då ställer man in sin timer på 30 min.

 5. Herregud, det tog ju 2 minuter för honom att öppna paketet! Jag skulle bli vansinnig om allting ska gå så sakta!

  PS/ Mår du bättre nu? Du verkar piggare!

 6. Jaha, vanlig tidtagning alltså. Duger inte en äggklocka då? Varför ska man köpa en manick som kostar 1 000 kronor, när det enda man får för pengarna är ett ”pling” ?

 7. 7 absolüt ॐ beginner

  För att det är trevligare med ett pling?

 8. 8 absolüt ॐ beginner

  Vad dessa timers också gör (som jag har förstått det) är att de även inleder meditationen med ett pling.

 9. Inleder? Hur vet manicken när meditationen ska börja då?

  Nej, jag tycker det luktar bedrägeri. Företag som kommit på hur de ska tjäna massor på ingenting.
  Om meditationen inte kan inledas och avslutas genom att någon annan slår på en plingskål, så är det förmodligen något fel på meditationen!

 10. Inget fel med elektroniska plingare, i mina ögon alltså, men det är priset som upprör mig. Elektroniken som krävs för att uppnå denna funktion kostar just ingenting. Det är skalet som kostar i såna fall, som dom tar betalt för.

 11. 11 absolüt ॐ beginner

  Jag håller med om att elektroniken säkerligen är billig. Men det är som alltid när det gäller försäljning, att hög efterfrågan gör sakerna billigare. Jag tror inte att dessa meditationstimers går som smör så att säga. Självklart är dom knasigt dyra. Men det finns ju folk som köper frimärken för hundratusentals kronor eller samlar på tändsticksaskar. Allt handlar väl om vad man vill lägga sina slantar på? Det vore ju det bästa om man var tekniskt lagd så att man skulle kunna tillverka dessa maskiner själv.

 12. Jag tänker mest som så, att det förefaller mig som om en stor del av själva kulturen kring meditationen går förlorad, när man isolerar sig med elektriska manicker i stället för att Umgås…
  Hur ser man på såna saker inom zen – alltså band till det materiella?

 13. 13 absolüt ॐ beginner

  ”Inleder? Hur vet manicken när meditationen ska börja då?”
  Det vet inte jag. Men jag antar att den kanske har en intervall innan den kör igång, som man ställer in själv. Jag har ingen annan som kan slå på en skål åt mig, så en timer är nödvändig för mig. Just nu använder jag min mobils timer. Då finns ingen inledande signal, och meditationen avslutas med årets knasigaste melodi.

 14. 14 absolüt ॐ beginner

  Alla har inte alltid tid eller möjlighet att meditera i en meditationssal. Meditation är inte så populärt att det finns meditationstillfällen varje dag (i alla fall inte i Uppsala!). Inom zen antar jag att band till ”det materiella” är ett hinder från att vara fri.

 15. 15 absolüt ॐ beginner

  Observera att jag också tycker det är galet dyrt med dessa maskiner. Men jag gillar också att köpa saker. Jag antar att jag inte är vad man skulle kalla för en äkta ”meditationman” 🙂

 16. Importera ett fint plingljud till mobilen då? Och låt någon ringa på bestämda tider!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: